Een beeld dat op Twitter rondgaat en dat ook op televisiezender Al Jazeera werd getoond. De explosie zou een huis in de buurt van de luchthaven getroffen hebben.
Volledig scherm
Een beeld dat op Twitter rondgaat en dat ook op televisiezender Al Jazeera werd getoond. De explosie zou een huis in de buurt van de luchthaven getroffen hebben. © Twitter

VS voeren in Kaboel raketaanval uit op terroristen IS-K die aanslag planden op luchthaven

De Verenigde Staten hebben in de Afghaanse hoofdstad Kabul een luchtaanval uitgevoerd op vermoedelijke terroristen van de Afghaanse tak van Islamitische Staat (IS-K). Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse leger bevestigd aan persbureau Reuters. De IS-K-strijders zouden van plan zijn geweest een aanslag te plegen op het vliegveld van Kaboel. 

33 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Dat de Taliban zo vlug de grenzen zou afsluiten en Kaboel zou bereiken ... 300.000 man Afghaans leger met de laatste snufjes en opgeleid ...is niet gelukt. Het is tijd om zich terug te trekken maar ik hoop dat nog vele mensen die terecht voor hun leven vrezen vanwege ... zullen kunnen geëvacueerd worden.
  • Denis Stock

    3 jaar geleden
    De luchthaven met in internationale handen blijven, zodat de evacuaties door kunnen gaan. De internationale gemeenschap moet hier voor zorgen. Desnoods het Belgisch bataljon para cdo’s inzetten.
  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Kaboem in Kaboel. Het is daar al 4000 jaar oorlog dus waarom zou het nu anders zijn? Mensen hebben in die tijd niet geëvolueerd, enkel de methodes (wapens) zijn veranderd. En Biden is even geloofwaardig als een Oost-Europese handelaar in 2de handswagens.
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    De Amerikanen faalden in Afghanistan op elk gebied. Ik vertrouw hun president helemaal niet. Ontsla Biden maar onmiddellijk.
  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    Laatste nieuws deze morgen (8:30) van Kabul door onafhankelijk journalist Jim Huylebroek; in de wagen vernietigd door een Amerikaanse drone, zaten een huisgezin met kinderen en uit hun documenten bleek dat ze naar het vliegveld op weg waren ! Weeral onschuldige slachtoffers door blunders onder leiding van Biden en leugens die ons door diezelfde regering worden aangesmeerd ! Laat U niks wijsmaken door de media en al zeker niet wat uit "officiële' Amerikaanse bronnen komt !