Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images/Westend61

Tot 290.000 slachtoffers van langdurige Covid in ons land: wie krijgt het en wat zijn de symptomen?

Vermoeidheid, kortademigheid en hoofdpijn, en dat maanden aan een stuk. Het mag duidelijk zijn: long Covid is geen lachertje. Tot 290.000 Belgen hebben er last van, en toch bestaat er nog veel onduidelijkheid rond. “De overheid investeert volop in onderzoek, maar wetenschap gaat traag.” Wie krijgt het? Wat doen de ziekenhuizen? En wat met het werk? Zes vragen over langdurige Covid beantwoord.

41 reacties

  • Karla Desmet

    3 jaar geleden
    @Gaston Foubert daarin heeft u 100 percent gelijk. Er werd nogal losjes omgegaan met opgelegde regels. Ik 'veegde er mijn voeten aan': ik zat toch thuis, kon geen 100m stappen... Maar als ik de toestanden zag op tv -feestjes, op mekaar kruipen, in parken bijeenkomen om te demonstreren en hun vuiligheid achterlaten -oh, wat zijn ze toch geweldig, ee-... Ik ben 1,5j later weer redelijk ok. Nog hoestbuien bij mistig en miezerig weer. En nog geur- en smaakprobleempjes en soms vermoeidheid. Te doen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als je immuunsysteem sterk is moet je niet bang zijn van het vaccin. Je systeem neutraliseert het meteen. En als je immuunsysteem minder sterk is kan je het maar beter nemen.
  • Jean Vangronsvelt

    3 jaar geleden
    Straks volgt het ergste na de vermoeidheid.
  • Geert Van Boxstael

    3 jaar geleden
    Afgelopen zaterdag nog bij een vriendin geweest (75 jaar). Zo ver ze weet geen covid gehad. maar als ze nu, gevaccineerd en wel gaan stappen zijn ze veel meer moe zodra ze terug thuis komen. ze denken door de lockdown en binnen zitten. De reactie van Ronan Van Hoye vind ik opmerkelijk. deze symptomen na vaccinatie. Misschien hebben onze vriendin en co last van de vaccinatie en net niet door de lockdown? Spreken we hier dan over langdurige vaccinatievermoeidheid?
  • Leonard Tonnelier

    3 jaar geleden
    Gewoon de sociale uitkeringen laten afhangen van de vaccinatie, en probleem opgelost.