Lewis Hamilton moest net als iedereen 3u schuilen voor de regen.
Volledig scherm
Lewis Hamilton moest net als iedereen 3u schuilen voor de regen. © AFP

Lewis Hamilton wijst naar F1-bazen nadat fans in de kou blijven staan: “Die twee rondjes draaiden alleen om het geld”

Formule 1Een pijnlijke aftocht in Spa-Francorchamps. De toeschouwers — die ondanks het noodweer ambiance bleven creëren — kregen na uren in de regen twee rondjes voorgeschoteld, achter de safety car dan nog. En het is nog lang niet zeker dat ze hun geld zullen terugzien. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is daar niet mee opgezet. “We zouden beter moeten weten.”

16 reacties

  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    Ik ben niet direct een fan van Lewis, maar in deze heeft hij gelijk. En waarom moeten die mannen loon afstaan om het publiek te betalen? Ze hebben ook geen cent gekregen van de inkomsten van de tickets. En niet gewerkt? Qualificaties gereden, vrije trainingen. Als jullie baas je naar huis stuurt omdat je door omstandigheden die dag niet kan werken, dan moeten jullie die dag ook niet betaald hebben zeker?
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Dat hij dan met zijn riante miljoenen al de fans hun geld terug geeft,hij zal het niet eens voelen maar how maar dat doet ie wel niet.
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    De coureurs zeggen zelf dat ze niet hebben geraced, dus moeten ze ook niet worden betaald.
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    T.Boutsen won drie races in een gelijkaardig weersbeeld, maar toen hadden de renners veel minder te zeggen.
  • Matk Hendriksen

    3 jaar geleden
    Coureurs zijn in dienst bij een race-bedrijf, want dat is een F1 team. Die betalen het salaris van de werknemers, ook dat van de coureurs. Dat is weer gedekt door sponsoren en tv gelden, dat laatste alleen maar als je WK punten scoort. Anders niet. Heeft niks met de races temaken. Je moet bij de FOM zijn, Liberty Media, voor eventuele compensatie. Die hebben echter de FIA regel voor extreme omstandigheden toegepast en zijn daardoor niet aansprakelijk.