Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Uitkeringen en ambtenarenweddes stijgen sneller dan verwacht door hoge inflatie

BinnenlandDe inflatie in België is in augustus verder opgelopen, tot 2,73 procent, vooral onder impuls van de hoge energieprijzen. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het statistiekbureau Statbel. 

116 reacties

  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Indien men 1001 euro nodig hebt om te (over)leven en men krijgt maar 1000 euro heeft men een probleem ,zo simpel is het ,maar daar heeft de elite geen oren naar ,zolang het hun maar goed gaat !
  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Dus zeker voor de laagste inkomens worden die mensen weer maar is armer met 0,73 % .
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    De mensen tegen elkaar opzetten en ondertussen innen de politiekers en hun partijen subsidies dat het niet meer normaal is.
  • Stefaan Baert

    3 jaar geleden
    De inflatie is meer dan 2%. Het is een doekje voor het bloeden.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    de echte betekenis van deze boodschap is niet de indexverhoging van ambtenarenlonen en uitkeringen (elke loontrekkende in België krijgt een indexaanpassing, tijdstip is afhankelijk van het paritaire comité) maar het feit dat deze indexaanpassing vroeger komt dan gepland; maw de inflatie neemt sterker toe dan voorzien in de planning