Radio 2

Ontslagen burgemeester van De Panne weigert de sleutel van het gemeentehuis terug te geven

Ontslagen burgemeester van De Panne, Bram Degrieck (het Plan B) weigert de sleutel van het gemeentehuis terug te geven.Ā Degrieck moest afgelopen week opstappen als burgemeester nadat er een nieuwe meerderheid was gevormd in zijn gemeente. Hij ging daartegen in beroep en wil de uitspraak afwachten voor hij de sleutel teruggeeft.

Ex-burgemeester Bram Degrieck (het Plan B) weigert de sleutel van het gemeentehuis af te geven. Schepen Cindy Verbrugge van N-VA liet onlangs weten de meerderheid te zullen verlaten om een nieuwe coalitie te vormen met Lijst Burgemeester van Ann Vanheste. Tijdens een veelbewogen gemeenteraad vorige week werden daar ook de nodige stappen voor gezet, waardoor Degrieck en zijn ploeg prompt plaats moesten maken voor Vanheste. Degrieck startte meteen een procedure tegen zijn afzetting bij Raad van State.

Symbolische daad

Nu er een nieuwe coalitie aan de macht is, is aan Degrieck en zijn schepenen gevraagd om hun sleutel van het gemeentehuis in te leveren en ook de inlogcodes voor allerlei computerprogramma's te veranderen. Degrieck moest ook de naam van zijn Facebookpagina "Burgemeester van De Panne" veranderen. Maar hij weigert dat nu allemaal.

Wij geven de sleutel niet af, als symbool van verzet tegen een ongeldige beslissing
Ex-burgemeester Bram Degrieck

Op de gemeenteraad vorige week werd de motie van wantrouwen na heel wat tumult en een tweetal schorsingen uiteindelijk gestemd.Ā Degrieck is er van overtuigd dat de manier waarop de motie ontvankelijk is verklaard onwettig is. De ex-burgemeester wacht de uitspraak van de procedure bij de Raad van State af voor hij iets wil wijzigen:Ā "Tot dan zullen wij in geen geval de sleutel van het gemeentehuis inleveren en zullen onze communicatiekanalen ongewijzigd blijven. Ze mogen op hun kop gaan staan: we geven de sleutel van het gemeentehuis niet af, als symbool dat wij weigeren ons neer te leggen bij de genomen en ongeldige beslissing van de gemeenteraad."

Meest gelezen