-KINDEREN VAN DE MIGRATIE
Volledig scherm
-KINDEREN VAN DE MIGRATIE © Canvas

Canvas pakt uit met ‘Kinderen van de Migratie’

TVNa ‘Kinderen van de Kolonie’, ‘de Collaboratie’, ‘het Verzet’ en de ‘Holocaust’ focust Canvas met ‘Kinderen van de Migratie’ op een ander belangrijk hoofdstuk in onze naoorlogse geschiedenis.

6 reacties

  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Een documentaire die overwegend in het frans is, hoef ik niet te zien. Canvas of VRT is Vlaams
  • NAFO

    3 jaar geleden
    Respect!
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Toen werden deze mensen binnengehaald om de lonen te drukken en na enkele jaren gingen deze arbeiders ook voor meer loon en moesten vervangen worden door nieuwe lichtingen, zo crieerden men in de ondergrond de toren van Babel en de media vertaalde dit dat de Belgen niet meer in de mijnen wouden werken
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Eén van de grootste problemen van de latere migranten die van Noord-Afrika kwamen was dat op een gegeven moment alle mijnen sloten, die mensen zonder werk vielen, men hen een werkloosheidsuitkering in de handen duwde en hen aan hun lot overliet in de getto's en cités. Men had toen onmiddellijk integratieprogramma's moeten opstarten om die mensen een nieuwe start te geven op de arbeidsmarkt in plaats van alles maar op het beloop te laten. Het was pure laksheid van de overheid.
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Patrick, de situatie van de Italianen en de nieuwe migranten was en is juist hetzelfde, op één puntje na ! Nl: de Italianen waren Katholiek, net zoals de plaatselijke bevolking, maar de jonge zwartharige Italiaantjes werden wel de toegang tot dancings geweigerd ! Bekijk ook maar eens de film "Marina" en je ziet veel gelijkenissen.