Ellien Stinissen is bang, maar wil wel haar bakfiets blijven gebruiken om de kinderen in de stad weg te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellien Stinissen is bang, maar wil wel haar bakfiets blijven gebruiken om de kinderen in de stad weg te brengen. © Jan De Meuleneir / Photo News

Jonge moeder Ellien (36) was als eerste ter plaatse nadat zusjes werden aangereden door truck: “Ik vertrouw geen enkel verkeerslicht meer, maar blijf wél fietsen”

“Ik zit met een angstgevoel, maar op 1 september breng ik mijn dochtertjes met de fiets naar de crèche en de kleuterschool.” Elien Stinissen (36) zag vorige week van dichtbij hoe twee zusjes werden doodgereden op het kruispunt van de Lange Leemstraat en is nog steeds aangedaan. Maar ook boos omdat schepen van Mobiliteit Koen Kennis “zijn verantwoordelijkheid niet opneemt.”

17 reacties

  • Frank Hageman

    3 jaar geleden
    Heeft ze het nu gezien of erna,of gezien van iemand die het horenzeggen heeft?
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Als autobestuurder heb je ogen tekort en wij worden altijd met de vinger gewezen . Als ge ziet hoe sommige fietsers en voetgangers soms bezig zijn de weg oversteken zonder kijken naast het zebrapad tussen de auto’s laveren ,zonder respect voor elkaar zullen er nog veel ongevallen gebeuren
  • Michel Sleymer

    3 jaar geleden
    Eender welke soort verkeerslichten er staan of gezet worden, voor de meeste voetgangers en fietsers is het een stadsversiering. Dat ze de tram of bus zien aankomen lopen ze als kiekens de straat over. Ik verschiet ervan dat er niet meer aangereden worden in't stad.
  • Lut V G

    3 jaar geleden
    Die bakfietsen ook eens verbieden! Gevaar op de baan
  • dirk liekens

    3 jaar geleden
    leefbaarheid van een stad wordt ook bepaald door de doorstroming van het verkeer en zo weinig mogelijk files vermijden ,men kan nu ook niet verwachten dat elk kruispunt conflict vrij is of wordt gemaakt. Er moeten keuzes worden gemaakt die niet altijd perfect zijn.