Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © photo news

ONZE OPINIE. “Op vlak van luchtkwaliteit in scholen hangt Ben Weyts een ‘zesjescultuur’ aan”

Op 1 september zal niet ieder kind in dezelfde gezonde klaslucht les kunnen volgen. “Een gevolg van het vrijblijvende beleid rond luchtkwaliteit in scholen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Voor de microfoon stelt iedereen dat de gezondheid van leerkrachten en leerlingen belangrijk is, maar achter de schermen bedisselt men iets anders.”

15 reacties

  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Weyts heeft het reeds bewezen waar hij minister werd is er niets goeds gebeurd alleen belasingsgeld weggooien . NVA is in 2024 terug een kleine partij dat is zeker
  • Jef Denijs

    3 jaar geleden
    Veel van onze scholen zijn regelrechte krotten waar soms niet eens een raam open kan, laat staan dat er een verluchtingssysteem is. Zulke gebouwen zouden, als ze huurhuizen waren, onbewoonbaar verklaard worden. Dus maken we de regels maar wat soepeler.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Het klassieke open raam heeft afgedaan. Dat openzetten er van is ouderwets. " Slechte" lucht moet voortaan aangezogen worden en gezuiverd. Die hype zal nu nog een tijdje duren en dan uitsterven. Het open raam zal er dan nog steeds wel zijn en blijft heel degelijk. Ik denk dat al die bemoeinissen van specialisten nu zowat de directies en de leerkrachten hun keel begint uit te hangen. Zij willen nu niet langer bij het handje genomen worden en uiteindelijk les geven.
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Heb deze minister op TV bezig gehoord én gezien. Een ongelooflijke 'expert' in het rond de pot draaien en verantwoordelijkheden voor 'beslissingen' in andermans nek schuiven. Zo kan iedereen minister spelen hé (en zakkenvullen).
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Waarom moeten ze in café's wel (verplicht) en in scholen niet ? Weyts denkt dat hij de slimste is .