Grensoverschrijdend, met onder anderen Ben Segers en Jens Dendoncker, zal enkel te zien zijn op de Nederlandse televisie. 

Waarom het Vlaamse sketchprogramma ‘Grensoverschrijdend’ wel te zien is op de Nederlandse tv, maar uiteindelijk toch niet op VTM

Humor putten uit grensoverschrijdend gedrag. Dat was het uitgangspunt van Grensoverschrijdend, een sketchprogramma dat al in 2019 op het toenmalige Q2 had moeten komen. De eerste aflevering werd echter pas afgelopen maandag uitgezonden, en wel op het Nederlandse Veronica. “Het programma past niet meer in onze huidige filosofie”, klinkt het bij moederhuis DPG Media.

Wout Desmytere

Grensoverschrijdend, een sketchprogramma over – nogal wiedes – grensoverschrijdend gedrag, moest het programma worden waarmee Q2, een zender die altijd een eerder mannelijke aanhang heeft gehad, meer vrouwelijke kijkers voor zich zou winnen. De opnames vonden plaats in het najaar van 2018, de uitzending stond een jaar later gepland.

Maar toen werd het stil. Intussen is Q2 zelfs al opgedoekt en vervangen door het op reality-tv gefocuste VTM 2. Van Grensoverschrijdend viel er geen spoor te bekennen. Tot maandagavond, toen de eerste aflevering dan toch op de buis kwam. Niet op VTM 2, ook niet op één van de andere VTM-kanalen die moederhuis DPG Media een jaar geleden lanceerde. Wel op het Nederlandse Veronica.

VTM met weerhaakjes

“Het sketchprogramma werd destijds besteld voor Q2, maar past vandaag niet meer in de filosofie van onze family of channels”, klinkt het. “Onze kanalen hebben een andere invulling gekregen. Daarom zijn er momenteel geen plannen om het ook bij ons uit te zenden.” Nochtans werd VTM 2 destijds aangekondigd als een ‘VTM met weerhaakjes’, waar ook titels ‘die niet echt voor kinderogen bedoeld zijn’ een plek zouden kunnen vinden. In theorie een ideale thuis voor Grensoverschrijdend, dus.

De reeks, bedacht door Loslopend wild-scenaristen Charlotte Vanhecke en Nele Meirhaeghe, kan rekenen op een mooi ensemble van zes acteurs: Ben Segers, Tine Embrechts, Jens Dendoncker, Tinne ‘Lisa’ Oltmans, Rilke Eyckermans (De zonen van Van As) en Lukas Bulteel.

Maar geïnteresseerden zullen het dus op Veronica moeten gaan zoeken. Passeerden alvast in die eerste aflevering: een instructievideo die de kijkers thuis leerde strippen en een voetbaltrainer die zijn vrouwelijke ploeg vóór de wedstrijd laat douchen. Na afloop kan hij immers niet lang blijven. Staan volgende week op de planning: een ex­hi­bi­ti­o­nist die er niet in slaagt om de aandacht van de omstaanders te trekken en een begrafenis die wordt opgeleukt door een pikante act van de achtergebleven kleindochter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER