Roberto Martínez deze week op training in Tubeke met zijn assistent Thierry Henry.
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Martínez deze week op training in Tubeke met zijn assistent Thierry Henry. © AFP

Onze chef voetbal schetst de gedachtenwereld van Roberto Martínez: “België heeft opnieuw 12 miljoen bondscoaches die het allemaal beter weten”

Rode DuivelsExact twee maanden zitten er tussen de EK-uitschakeling van de Rode Duivels tegen Italië en de WK-kwalificatiematch in Estland. Van München tot Tallinn: onze chef voetbal Stephan Keygnaert over wat er in die periode allemaal door het hoofd van Roberto Martínez spookte en welke conclusies hij daaruit trekt. “Indien Martínez na de Nations League doorgaat, doet hij dat met zijn vertrouwde Franse assistent Thierry Henry. Indien niét, kan Henry, die de groep door en door kent én onder contract ligt, eenvoudig overnemen.”

47 reacties

  • eric debanne

    3 jaar geleden
    Jan Daems : heel juist verwoord goeie analyse en de waarheid helaas ...!
  • percy colman

    3 jaar geleden
    Voor de afbrekers en niet kenners,ziehier de cijfers van martinez en deze generatie,41 gewonnen,7 gelijk,4 verloren,156 goals gemaakt,3 gemiddeld per wedstrijd,zoek eens een trainer en generatie die dit gepresteerd hebben,met deze cijfers zou je een titel kunnen hebben maar dan moet het ook wat meezitten op de goeie moment.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Afbreken is voor mij ok, ieder z’n gedacht moet kunnen. Maar voor het ogenblik zie ik geen bekwame vervanger voor de Duivels, bovendien zijn we beter af met nn buitenlander dan met nn Waal of Vlaming die wordt na 2minuten al aangevallen door de anderstalige pers die men dan moreel verplicht op basis van landsdelen een ploeg op te stellen. Is goed zo, per slot van rekening zijn het de spelers die het moeten waarmaken.
  • Jan Daems

    3 jaar geleden
    1°:Martinez kan zichzelf goed verkopen en heeft voor alles een uitleg, dat is een eerste vaststelling waar je niet omheen kan. 2°Als deze groep een gouden generatie moet voorstellen, hoe komt het dan dat er geen prijzen gepakt worden? Conclusie: het belang van deze coach en zijn spelersgroep is danig overroepen. Dat zouden ze bij de bond ook mogen doorhebben maar dàt toegeven is hun eigen onkunde in de etalage zetten.
  • PHILIPPUS DE GEEST

    3 jaar geleden
    Martinez heeft nog nooit iets bewezen en nooit iets bewijzen , is gewoon goed voor 2 klas goed genoeg .