De Europese coronakaart van 2 september 2021.
Volledig scherm
De Europese coronakaart van 2 september 2021. © ecdc.europa.eu

Ook Vlaanderen kleurt rood op Europese coronakaart

Ook Vlaanderen kleurt nu rood op de Europese coronakaart. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Vorige week kleurde Vlaanderen nog oranje op de ECDC-kaart. Heel België is nu een rode zone, Brussel blijft zelfs donkerrood kleuren.

64 reacties

  • raymond van der craen

    3 jaar geleden
    Als 70% van de mensen gevaccineerd waren zouden wij onze vrijheid terugkrijgen en waren we veilig je ziet maar een politieker is geen viroloog en kan beter zijn kop dichthouden over zaken waarvan hij niets vanaf weet.
  • Alice Awouters

    3 jaar geleden
    Bdw heeft nooit niets ondernomen om corona in te dijken, nooit meer die nva nergens meer hoop ik ,zijn alleen maar met populisme en verkiezingen bezig
  • Johan Van Assche

    3 jaar geleden
    En maar verder versoepelen ... Voer de coronapas overal in of verplicht vaccineren.
  • Marnix laureyns

    3 jaar geleden
    Rousseau zet uw voorstel om in een wet. Maak dat de vaccinaties 100 % worden. Dan kan onze wereld verder.
  • Debbie De Bruyn

    3 jaar geleden
    Verplicht vaccineren. Ik ben het beu te moeten opdraaien voor de weigeraars.
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. Amper drie dagen na FAROEK-reportage vat politie man die vrouw (69) verkrachtte in haar huis

    Amper drie dagen na FA­ROEK-reportage vat politie man die vrouw (69) verkracht­te in haar huis

    De man die begin maart een vrouw van 69 bij haar thuis in Sint-Niklaas heeft overvallen én verkracht, is opgepakt. Hij wordt vandaag nog voor de onderzoeksrechter geleid. Afgelopen zondag verspreidde de politie bewakingsbeelden van de man in ons opsporingsprogramma FAROEK, te bekijken hier op HLN. De speurders benadrukten toen hoe belangrijk het is dat de man snel gevat zou worden: “Hij is zeer gevaarlijk. Hij zei dat hij dit moest doen van de stemmen in zijn hoofd.”