Belga/EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga/EPA

Telecomprijzen in België duurste van Europa: waarom betalen wij zo veel? En hoe kan het goedkoper?

We betalen (te) veel voor onze digitale bereikbaarheid. Ons land loopt helemaal op kop van het Europese prijzenpeloton voor internet, digitale tv en telefonie, zo stelde Test aankoop vast. Zo is surfen in België gemiddeld 30% duurder dan in onze buurlanden. Krijgen we dan ook meer waar voor onze telecombundels? Zou de komst van een vierde grote speler iets veranderen? En wat met 5G? 

158 reacties

  • Joachim Santermans

    2 jaar geleden
    Voor internet betaal ik 20 euro/maand voor 150GB inbegrepen (Flybox 4G). Voor TV heb ik satelliet en dat kost me niets!
  • willy staes

    2 jaar geleden
    Ik betaal ik Frankrijk 29,99€ voor internet fiber onbeperkt bellen inbegrepen naar alle vaste lijnen binnen en buitenland , plus gratis 2 uur gsm. en 500 TV zenders . Waarom is het verschil zo groot.
  • Emiel Vandeplas

    3 jaar geleden
    Noem iets dat goedkoper is dan in de rest van Europa. Belastingen ? Aantal politieker per vierkante kilometer ? Energie ? Parlementen ? Politieagenten ?
  • Staf Van Looy

    3 jaar geleden
    Mevr de sutter dan zou ik u willen uitnodigen in arendonk 4G soms 2 blokjes 3 G soms 3 blokjes als je dan richting oud turnhout rijd heb je edge en een goede km helemaal niks Is dit dan de goede dekking en kwaliteit waar je het over hebt?
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Waarom? Omdat we ook de hoogste belastingen hebben van Europa, de meeste files en het meeste regels: daarom. Zo wordt ieder ontmoedigd om initiatief te nemen en ontstaan monopolies overal. Maar goed, het is een algemeen westers fenomeen en in Frankrijk is het dikwijls nog erger.