Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

ONZE OPINIE. De kost van de vergrijzing als een molensteen rond onze nek

44 reacties

  • Alex Hermans

    3 jaar geleden
    80% gaat men nooit halen en dat komt door de hoge brutoloonkost en de hoge eisen die de werkgever stellen ivm ervaring en diploma, 360000 werklozen, dat men die eerst aan t werk zet voor men de pensioen leeftijd verhoogt
  • Paul Roymans

    3 jaar geleden
    Een overheid met een hoofd als een watertoren zorgt dapper mee dat er voor niks geld is, zij belonen zichzelf tot in den treure.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    In andere landen in de EU is die vergrijzing er ook. 80% werkzaamheidsgraad is een illusie. Waar ze dat benaderen, zoals in Nl, werkt meer dan de helft van de werkenden in een deeltijdse baan, 26,8 % van de mannen en 76,6 % van de vrouwen. Dat is meer dan dubbel zo hoog dan in andere EU landen. Naarmate men hier de mensen langer en harder wil laten werken zal dat hier ook toenemen. Mensen willen meer dan enkel maar leven om te werken. Door de babyboomers moest er trouwens een overschot zijn.
  • Rudy Van Dam

    3 jaar geleden
    Zorg eerst dat de werkzaamheidsgraad effectief 80% haalt en doe nadien beloftes. Dan weet je ten minste dat het financiële plaatje klopt! Ik wil ook wel een beter (€) pensioen, maar 'voor wat hoort wat' en dus moet je toch minstens de helft van je actieve loopbaan gewerkt en bijgedragen hebben!
  • lutgarde verijke

    3 jaar geleden
    Wie heel zijn leven bijgedragen heeft is dus in gevaar??Diegenen die niet of nooit zal bijdragen zit hier op rozen begrijpen wie begrijpen kan!