De Engelse pers veroordeelde het gedrag van de Hongaarse fans scherp.
Volledig scherm
De Engelse pers veroordeelde het gedrag van de Hongaarse fans scherp. © PhotoNews

“Avond van de schaamte” wordt druk besproken in Britse pers: “De toon was al gezet vóór de aftrap”

Buitenlands voetbalNiet zozeer de zeges van de Rode Duivels en Engeland, maar wel vooral het schabouwelijk vertoon van de Hongaarse fans zindert na. Zij toonden zich donderdagavond van hun lelijkste kant. De Hongaren jouwden de Engelsen uit toen die knielden voor de aftrap, slingerden Sterling en Bellingham racistische geluiden naar het hoofd en gooiden ook met vuurpijlen, drinkbekers en andere projectielen. De Engelse spelers veroordeelden het gedrag achteraf, de FA vroeg om een onderzoek en de Engelse pers volgde al snel. De media hebben het onder meer over “de avond van de schaamte”. Een overzicht.

38 reacties

  • nadia joosen

    3 jaar geleden
    Hongarije de rest van de campagne zonder publiek laten spelen Raheem Sterling schorsen wegens uitlokking
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    Knielen is geen politiek statement. Het is een statement tegen racisme en de Hongaren hebben weer eens bewezen dat het nodig is.
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    Gewoon Hongarije voor een paar jaar uitsluiten. Zowel de Nationale ploeg als de clubs.
  • Marc Mettepenningen

    3 jaar geleden
    Volledig akkoord, dit is zeker een plaats om zo een signaal te geven. Ook meer dan nodig zo blijkt nog maar eens. Ik heb medelijden met degenen die dit niet onderschrijven. Politiek ? En dan? Natuurlijk, bijna alles heeft met politiek te maken.
  • Karel Valgaern

    3 jaar geleden
    Eddy Willems: sinds wanneer is anti-racisme politiek? Het is niet omdat bepaalde politici dit graag aangrijpen om andersdenkenden in een bepaald vakje te stoppen, dat dit ook effectief zo is. Mensen respecteren, ook met andere huidskleur, religie, gendervoorkeur,... zijn elementaire normen en waarden. Als je die niet kan respecteren, kan je ook geen sportieve correctheid vertonen.