Minister Karine Lalieux
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Karine Lalieux

INTERVIEW. Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) verdedigt haar plannen: “Ik zit hier toch niet om mensen pensioen af te pakken?”

“Ik heb het afgelopen jaar gelezen dat ik het aanvullend pensioen zou uithollen en aan het kapitaal van de Vlaming zou raken. Zoveel onzin, maar ik heb altijd gezwegen”, zegt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS), die vandaag haar hervormingsplannen voorstelde. “Ik wou geen kakofonie. Maar nu is mijn plan klaar en ik zal ervoor vechten.”

105 reacties

  • Nadine Van den berghe

    10 maanden geleden
    Ik wil graag op 60 jaar met pensioen dan heb ik 42 jaar op de teller gewerkt en nooit geprofiteerd. Misschien de mensen eens belonen heb horeca werk gecombineerd met les geven . Mooi toch en genoeg
  • Luc Olbrechts

    3 jaar geleden
    Herverdelen is "nemen" en "geven", alleen "geven" is "stelen".
  • Nancy Van den bosch

    3 jaar geleden
    Ik lees of hoor hier zelden iets over gescheiden huis en later kuisvrouwen.die hebben een minimum pensioen en krijgen een aanpassing van de ex man .die bedragen liggen allemaal onder het bestaansminimum.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Sylvia van Gastel ,je bent beter af met uw invaliditeit dan pensioen van 31 jaar.
  • sylvia van gastel

    3 jaar geleden
    Zorg dat alleenstaande vrouwen ook een waardig pensioen en leven hebben op oudere leeftijd . Ik heb vanaf mijn 16 jaar gewerkt in Nederland en later in België voltijds en deeltijds Ondertussen 31 jaar gewerkt voor ik in invaliditeit kwam waar ik niets aan kan doen . Ik heb recht op het minimumpensioen