Toon Verheijen
Volledig scherm
© Toon Verheijen

Automobilist rijdt Paul (77) dodelijk aan in Kermt, pleegt vluchtmisdrijf en meldt zich nadien: “Kinderen van opvang hebben het allemaal zien gebeuren”

Een automobilist is vrijdagnamiddag weggevlucht na een aanrijding in Kermt (nabij Hasselt) waarbij de 77-jarige Paul B. om het leven is gekomen. Later ging de automobilist zich toch aanmelden bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).

  1. Vrijwilliger (38) die ex-burgemeester van Maaseik dreigberichten stuurt, riskeert stevige celstraf: “Ik weet zelf niet waarom ik hem geviseerd heb”

    Vrijwilli­ger (38) die ex-burgemees­ter van Maaseik dreigbe­rich­ten stuurt, riskeert stevige celstraf: “Ik weet zelf niet waarom ik hem geviseerd heb”

    Een 38-jarige vrijwilliger van de stad Maaseik gaf voor de strafrechter toe dat hij in februari vorig jaar vijf dreigberichten stuurde naar voormalig burgemeester van Maaseik Jan Creemers (CD&V). “Ik kan een einde maken aan veel dingen, je hebt het allemaal verpest’, klonk het ondermeer. De dertiger riskeert nu een stevige celstraf voor de elektronische belaging. “Eigenlijk heb ik nooit problemen met die man gehad”, getuigde hij voor de strafrechter.
    Tongeren
  2. Welke verkiezingsbeloftes uit 2018 werden gerealiseerd in Tongeren? En welke niet? “De opening van de basiliektoren is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt”
    PREMIUM

    Welke verkie­zings­be­lof­tes uit 2018 werden gereali­seerd in Tongeren? En welke niet? “De opening van de basiliekto­ren is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt”

    De bestuursperiode van uw gemeentebestuur zit er bijna op: op 13 oktober zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat is er in huis gekomen van de beloftes aan de Tongerse kiezer uit 2018? We selecteerden 10 beloftes van het schepencollege en zochten uit wat er gerealiseerd is, en vooral: wat niet. “De toekomstplannen voor de Jekerhippodroom moeten we bij gebrek aan investeerders nog even opbergen”, zegt burgemeester Patrick Dewael (Open Vld).
    Tongeren