Bestuurster (24) overleden na klap tegen oplegger op E17: “Pas toen ik was uitgestapt zag ik de auto deels onder mijn oplegger”

© NDZ

Kortrijk -

Een verkeersongeval langs de E17 in Kortrijk heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag het leven gekost aan een 24-jarige vrouw uit Deerlijk. Het ongeval gebeurde toen de vrouw wellicht aan hoge snelheid achteraan inreed op een rijdende oplegger.

“Ik reed ter hoogte van de oprit naar het Ei, toen ik plots een enorme knal hoorde. Omdat ik vermoedde dat deze veroorzaakt werd door een klapband, vertraagde ik meteen en stopte enkele honderden meters verder op de pechstrook. Pas toen ik uitgestapt was, zag ik hoe de Peugeot achteraan op mijn oplegger was gereden en er deels onder zat. Geen idee hoe dit ongeval is kunnen gebeuren”, vertelt de vrachtwagenchauffeur, die na het leveren van een lading pakjes en colli’s in Zaventem op terugweg was naar zijn woonplaats Tourcoing (Noord-Frankrijk).

De man was zwaar onder de indruk van het ongeval. “Een automobilist stopte meteen en verwittigde de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren”. Brandweer, ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse maar voor de jonge vrouw kwam alle hulp te laat. Door het ongeval bleef de rechterrijstrook verschillende uren afgesloten voor het verkeer richting Franse grens. Een deskundige kwam in opdracht van het Parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. NDZ

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen