©  EPA-EFE

Circus in Vuelta: woeste Lopez stapt in volgwagen, rijdt nadien toch verder… en geeft vervolgens alsnog op

Voor Miguel Angel Lopez is de voorlaatste etappe van de Vuelta op een ware nachtmerrie uitgedraaid. De Colombiaan van Movistar werd al vroeg in de etappe gelost na een strategisch steekspel van Bahrain-Victorious. Een woeste Lopez gaf er vervolgens de brui aan in het slot, en over de manier waarop dat gebeurde zal nog een tijd nagepraat worden.

Sam Varewyck

Het drama voltrok zich voor Lopez toen INEOS Grenadiers het tempo omhoog jaagde in de tweede helft van de rit. Op de Alto de Mougas, de tweede van vijf hellingen, moest Lopez overboord nadat Bahrain-Victorious de druk opvoerde en de andere favorieten meeglipten.

Lopez moest het in de achtervolging alleen oplossen en verloor alleen maar meer tijd. In het slot van de rit stapte de woeste Colombiaan vervolgens af. Er doken beelden op waarop te zien is hoe hij telefoneert en in de volgwagen van Movistar stapt. Er zou ook overleg geweest zijn met teamgenoot Imanol Erviti en ploegleider Patxi Vila. Na zo’n tien minuten stilgestaan te hebben, zou Lopez vervolgens alsnog op de fiets gestapt zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarmee leek de kous af, maar uiteindelijk bleek Lopez alsnog afgestapt te zijn. Een pijnlijk tafereel: Lopez won eergisteren immers nog de koninginnenrit in deze Vuelta en leek op weg naar een derde plaats op het eindpodium.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer