Ellenlange rijen in station Brugge, reizigers staan tot buiten aan te schuiven: “Wat een kloteboel”

In het station van Brugge is het zondagavond bijzonder druk. Honderden mensen staan er in een lange rij aan te schuiven om een trein naar het binnenland te nemen. “Een gevolg van de werken in Aalter”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. “Het station van Brugge is daardoor een overstapplek geworden, met de huidige drukte tot gevolg.

En of het druk is in het Brugse station. Enkele reizigers posten beelden op Twitter die weinig aan de verbeelding overlaten. Mensen die tot ver buiten het station staan aan te schuiven en binnen in de centrale gang honderden reizigers die wel erg dicht op elkaar gepakt staan. “We staan opeengepropt als sardienen, met flauwvallende mensen tot gevolg”, schrijft Kenzo De Ridder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij NMBS zijn ze op de hoogte van het probleem. “Het heeft twee oorzaken”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. “Enerzijds de uittocht van vakantiegangers aan de kust, hoewel die relatief gezien nog meevalt. En anderzijds de werken in Aalter, waardoor Brugge en Gent overstapstations geworden zijn. Door de werken rijden er namelijk minder rechtstreekse treinen.”

In het station zelf is het druk, op de perrons niet. “We werken met onze vaste regeling bij grote drukte, waarbij we de reizigers niet op het perron laten wachten, maar enkel druppelsgewijs toelaten. Dat hangt af van het aantal vrije plaatsen per trein.” Temmerman verwacht dat de situatie zich deze avond langzaamaan zal oplossen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen