©Peter De Schryver

Nieuw Medisch Centrum opent in Aalter: "Patiënten dichter bij huis verzorgen"

In Aalter opent het gloednieuwe Medisch Centrum zijn deuren. Het gaat om een samenwerking tussen het AZ Maria Middelares uit Gent en het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze. "We willen specialistische zorg dichter bij gaan verlenen", zegt Catherine Zenner van het AZ Maria Middelares Gent. 

Vanaf vandaag kan je in het nieuwe Medisch Centrum in Aalter terecht voor een bloed- of staalafname, een cardiologisch onderzoek of een bezoek aan de kinderarts. In de polikliniek kan je dokters en specialisten consulteren die normaal in het AZ Sint-Vincentius Deinze en AZ Maria Middelares Gent zitten. "Mensen zullen er terecht kunnen voor een professioneel en ruim zorgaanbod", vertelt Catherine Zenner van Maria Middelares Gent. 

Bedoeling is om specialistische zorg wat dichter bij huis te gaan verlenen

Catherine Zenner, AZ Maria Middelares Gent

Patiënten vooropstellen

Het welzijn van de patiënten is de reden waarom het Medisch Centrum er gekomen is. "We hebben overlegd met huisdokters en andere zorgpartners uit de regio", legt Zenner uit. "Het is vooral voor mensen die telkens naar het ziekenhuis moeten en nu in een vertrouwde omgeving met hun vaste arts een afspraak kunnen maken." 

©Peter De Schryver

Meest gelezen