Andy Saelens, hier met zijn oudste zoon Yari, stierf bij een frontale botsing.
Volledig scherm
PREMIUM
Andy Saelens, hier met zijn oudste zoon Yari, stierf bij een frontale botsing. © Hans Verbeke

Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa in frontale botsing: “Twaalf jaar geleden overleefde hij nog zware klap tegen boom...”

Ieper/GeluveldEen frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost aan Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. “Wat er precies gebeurd is, zullen we waarschijnlijk nooit weten”, zegt oudste zoon Yari (22). “En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa’s leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal.”

  1. “Jos was 65 jaar, maar voelde zich nog 20”: motard verongelukt in Lanklaar, vriendin in kunstmatige coma
    PREMIUM
    Lanklaar

    “Jos was 65 jaar, maar voelde zich nog 20”: motard veronge­lukt in Lanklaar, vriendin in kunstmati­ge coma

    “Een hippe man die PlayStation speelde en genoot op zijn motor. En nu is hij er plots niet meer.” De 65-jarige Georges ‘Jos’ Vande Reyd uit Maasmechelen verongelukte zondagavond in Lanklaar toen hij met zijn vriendin op weg was naar huis. De motard maakte wellicht een manoeuvre en kwam hard ten val. Hij stierf ter plaatse. Zijn vriendin die achterop zat, brak alle ledematen en haar bekken. De familie zit nog met veel vragen.
  2. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark