VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

België voerde groot deel van onderzoek naar aanslagen Parijs. “Vraag of ons land dit had kunnen voorkomen, komt er zeker”

Woensdag begint het langverwachte proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs. De aanslagen in de Franse hoofdstad werden beraamd in België en het gerechtelijk onderzoek is voor het overgrote deel in ons land gevoerd, in samenwerking met de Fransen. De Belgische bijdrage aan het proces is dan ook groot, legt federaal procureur Frederic Van Leeuw uit bij ‘VTM Nieuws’. Er is in Frankrijk ook kritiek op België. Had ons land dit kunnen voorkomen? “Die vraag komt er zeker op het proces”, zegt misdaadjournalist Faroek Özgünes. 

3 reacties

  • Eddy Willems

    3 jaar geleden
    Het lakse optreden van het gerecht in België zal intussen wel wereldberoemd zijn zeker. Uitgeprocedeerden die open en bloot betogen op straat , hongerstakingen organiseren, tot meer dan 10 nieuwe aanvragen indienen enz. Dan kan je moeilijk spreken van een rechterlijke macht. In België moeten wetten en regels nog enkel worden nageleefd door de autochtone bevolking. De rest is vogelvrij verklaard. We zijn het beloofde land geworden voor uitschot en crapuul.
  • freddy cardoen

    3 jaar geleden
    De reactie van die procureur Van Leeuw is beneden alle peil . Hier in België lopen ze altijd achter . Hadden ze alle informatie gebundeld dan hadden ze een aanslag kunnen vermijden . Best te begrijpen dat Frankrijk kritiek heeft .
  • LUDWIN DE LATHOUWER

    3 jaar geleden
    Waarom schrik ik hier niet van. Is er in dit land iets dat wel correct verloopt? Teveel onbekwame kwasten op de verkeerde plaats. Wordt dringend tijd dat die bende ambetantenaren eens betaald worden volgens hun bekwaamheid. Dan hebben we geld te over om onze pensioenen op te trekken. Overbetaald onbekwaam en te vroeg met pensioen ( aan gemiddeld €6800 brut per maand) zie budget en recht van september 2021. Dit kan toch niet meer terwijl wij met een kwart verder moeten.