MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © BELGA

Bouchez (MR) haalt zwaar uit naar socialisten: “Voor links dient de staat alleen om uitkeringen te betalen”

PolitiekMR-voorzitter Georges-Louis Bouchez haalt naar aanleiding van de werkgelegenheidsconferentie tussen ministers, vakbonden en werkgevers die dinsdag is gestart, zwaar uit naar de socialisten. “Het debat over de knelpuntberoepen en de langdurig werklozen bewijst dat de staat voor links alleen maar dient om uitkeringen te betalen en om rechten op te eisen, zonder enige dwang om een bijdrage te leveren of een verplichting na te komen”, zegt Bouchez. 

254 reacties

  • San Pauwels

    3 jaar geleden
    België is wereldkampioen in het betalen van belastingen en nog heeft men een begrotingstekort. De burger draait op voor het luxeleventje van politici (riant salaris/pensioen, chauffeur, uittredingsvergoeding + andere privileges). De partijfinanciering (72 milj euro) loopt de spuigaten uit. Veel partijen investeren dit geld in vastgoed. Er wordt ook veel geld (NVA, VB) uitgegeven aan propaganda (FB). Politici geven cadeaus aan multinationals(Nike, 3M) en de burger krijgt een hongerloon/pensioen.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Geen bijdrage willen leveren aan de maatschappij waarvoor men gekozen heeft = geen rechten! De meesten zien België nog steeds als het land van melk en honing waar men veel tegemoetkomingen en rechten, maar weinig plichten heeft. Wie wil dat niet? En als men dan nog veel kindjes op de wereld zet, zit men hier zeker goed. Dit België werd gecreëerd door ONZE politici 'van weleer'! Dank, politici, diegenen die werken moeten steeds meer en meer opdraaien voor het linkse georchestreerde profitariaat!
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Hoeveel belastingen zou mijnheer op zijn inkomen betalen denk je? De helft is al zeker belastingsvrij en dan nog zijn onkostenvergoeding waar hij niks van afdraagt, toch gemakkelijk om van een ander te zeggen dat ze teveel ten onrecht en teveel ontvangen.
  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Jean Smeets, ik ben blij een reactie te lezen van iemand die wel zelfstandig kan nadenken. In tegenstelling tot velen, klapt u niet zomaar in de handjes als een politicus zijn of haar zoveelste populistische en nutteloze zever verkondigt.
  • daan aerts

    3 jaar geleden
    Dus de Chokri is links. Goed om te weten