Shutterstock / C. Nass
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / C. Nass

2 keer opslag in 9 maanden tijd met 'dank' aan hogere prijzen

Het ziet ernaar uit dat de spilindex in juni 2022 voor de tweede keer binnen een jaar wordt overschreden. Dat verwacht het Federaal Planbureau. Als het zo ver komt, worden de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes op korte tijd twee keer met 2% verhoogd.

98 reacties

  • dirk clemeur

    2 jaar geleden
    En dan kom je in een hogere schijf en heb je levenslang weer een platte belasting aan je been de ziekte en Invaliditeits belasting 46 euro maandelijks en krijg je minder pensioen dan voor de indexatie. Je moet wel heel slim zijn om in het parlement zulke maatregelen te bedenken. Werken in Belgie wordt niet beloond !
  • Lucien Switten

    3 jaar geleden
    We betalen met zijn allen ook wel hogere BTW op al die duurdere producten, wat zich dan weer vertaald in veel meer belastingsinkomsten voor de staat. Dat wordt blijkbaar over het hoofd gezien?
  • José Lippens

    3 jaar geleden
    Procenten vergoeding is enkel goed voor de hoge inkomens. De gepensioneerden en andere lage inkomens verliezen het meest.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    En geen enkele vakbond die klaagt over deze bijkomende loonsverhoging?
  • Eugeen Engels

    3 jaar geleden
    Leven wordt 10 - 20% duurder, compenseerd men met 2% ! Doorsnee inkomen + 2-3 € bruto, inkomen politieker + 180- 200€ ! Waarom niet eenzelfde bedrag voor iedereen, dat zou pas een rechtvaardig beleid zijn!