Finaal liepen er maar weinigen uít de pas, en dus haalde professor Loobuyck daar de titel van zijn boek: 'Met elkaar - voor elkaar'.
Volledig scherm
PREMIUM
Finaal liepen er maar weinigen uít de pas, en dus haalde professor Loobuyck daar de titel van zijn boek: 'Met elkaar - voor elkaar'. © Wouter Maeckelberghe

INTERVIEW. Moraalfilosoof Patrick Loobuyck trekt 5 lessen uit de coronacrisis: “Hoe kan je als expert nog ernstig genomen worden als je voortdurend alle aandacht opzoekt?”

Wat kunnen we leren uit anderhalf jaar coronacrisis? Op die vraag probeert professor en moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UGent/UAntwerpen) in een nieuw boek antwoorden te geven. Dat levert verrassende inzichten op, én een compliment. "We mogen onszelf een pluim geven. We hebben hier tijdens één van de zwaarste crisissen in onze geschiedenis geen grote conflicten of manifestaties gehad." Vijf lessen na corona.

43 reacties

  • marc lesage

    3 jaar geleden
    Praat hij nu over zichzelf .De platitudes die deze mens vertelt zijn een schande voor de moraal en de filosofie.Neemt zichzelf nu toch wel erg serieus .
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    "Journalisten hebben bijna de hele crisis lang dezelfde groep mensen bevraagd." is dat geen typisch Belgisch recept? Heeft er ooit en echt open debat plaatsgevonden over migratie? over de multiculturele samenleving? over de pensioenen en pensioenleeftijd? Over kernenergie? over mobiliteit? over... hier kan je zowat elk maatschappelijk probleem invullen.
  • Klaus-Jozef Kalergi

    3 jaar geleden
    Experten die met geen woord reppen over de studies inzake de doeltreffendheid van natuurlijke immuniteit kan ik onmogelijk ernstig nemen. Om nog maar te zwijgen over de miljoenen die ze ontvangen van oa Pfizer, gates foundation en Vandenbroucke.
  • Sonja VanDeWiele

    3 jaar geleden
    De experten bekeken het enkel op hun vakgebied, hielden te weinig rekening met het mentale, spraken elkaar regelmatig tegen, kwamen teveel in beeld. Als bovendien een expert pintjes uitdeelt in Leuven terwijl de horeca hun deuren moest sluiten, op evenementen optrad wanneer de bevolking sociaal geïsoleerd werd of als er in de media verscheen dat de zieken langer dan nodig verbleven op IC, corona big bisness is voor de labo, s, dan heeft ne mens zijn bedenkingen.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    En zeker als je draait met de (politieke) wind, en daardoor je mening verandert! MVR zijn oren zullen weer tuiten...