RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Paul Verhoeven choqueert met lesbische nonnen in ‘Benedetta’: “Een intimiteitscoördinator? Ik zou geweigerd hebben”

FilmPaul Verhoeven (83) krijgt weer als vanouds de wind van voren met zijn langverwachte lesbische nonnenepos ‘Benedetta’. Maar zo heeft de rebelse regisseur van ‘Basic Instinct’ en ‘Showgirls’ het natuurlijk het liefst. Of er sprake is van een nieuw soort preutsheid? “Iedereen heeft het maar over die dildo. Het is belachelijk. We doen alsof seks niet bestaat.”

19 reacties

  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Paul Verhoeven zou beter eens een film maken over de kostscholen van in de jaren 60 /70 dat was pure katholieke kinderporno wat die nonen en priesters deden met de kinderen die daar aan hun lot werden over gelaten.Dan kan hij die niet vettig genoeg maken maar ja de realiteit van toen mag niet verteld worden.
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    ik zou zeggen dat het nog niet genoeg is. Ik heb bij de paters en de nonnen geweest en ik kan zeggen, de nonnen waren de ergste.
  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Zal wel meer gebeurd zijn en dat is normaal vind ik of ze doen het met een priester of pater. Sex is niets meer dan sport, dus onderhouden en veel trainen.
  • Leen Demeyer

    3 jaar geleden
    Weet je nog, de clip van Golden Earring "When the lady smiles"? Dat was toen ook ferme godslastering voor velen.
  • Melina De Baerdemaeker

    3 jaar geleden
    Heeft niets met preutsheid te maken lach gewoon niet met het geloof heb respect voor de gelovigen. Stop met alles op preutsheid te steken . Je kan filmen maken zonder met het geloof te lachen. Daarmee uit ben niet gelovig maar ik heb respect voor de mensen die wel geloven.