Gemiddeld 70 ziekenhuisopnames per dag

 ©  BELGAIMAGE

Het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met covid-19 blijft toenemen. Anderzijds daalt het aantal besmettingen voor de tweede dag op rij. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens van gezondheidsdienst Sciensano.

dc
Bron: Belga, Sciensano

Tussen 1 en 7 september zijn dagelijks gemiddeld 70 mensen in het ziekenhuis beland, een toename met 14 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen.

In totaal liggen er momenteel 701 mensen in de Belgische ziekenhuizen na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 5 procent meer in vergelijking met vorige week. 225 patiënten verblijven op intensieve zorg, een stijging met 18 procent.

Van 29 augustus tot 4 september stierven dagelijks gemiddeld zes mensen aan covid-19, een stijging met 14 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode. De pandemie kostte in ons land al 25.428 mensenlevens.

Anderzijds neemt het aantal besmettingen voor de tweede dag op rij af. Van 29 augustus tot 4 september zijn er dagelijks gemiddeld 1.971 besmettingen met het virus vastgesteld, een daling met 3 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode.

Volg hier het recente nieuws over het coronavirus

Er werden in die periode dagelijks gemiddeld 40.604 tests uitgevoerd. De positiviteitsratio bleef stabiel op 5,4 procent.

In ons land zijn nu 8.460.720 mensen minstens een eerste keer gevaccineerd. 8.204.239 van hen zijn volledig gevaccineerd, goed voor 71 procent van de gehele Belgische bevolking.