Felix Denayer, Nina Derwael en Nafi Thiam tijdens de Memorial.
Volledig scherm
PREMIUM
Felix Denayer, Nina Derwael en Nafi Thiam tijdens de Memorial. © Photo News

Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

Olympische SpelenVan gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”

149 reacties

  • Marcus Camps

    2 jaar geleden
    Niet logisch dat je belasting betaalt op een som waar je niet voor gewerkt hebt, dan wel voor een som waar je een jaar voor geploeterd hebt !? Denk maar eens aan de paralympische spelen. Honderdduizenden Euro's werden daar uitgekeerd aan deelnemers die al een uitkering genieten van de overheid door hun handicap. Niet logisch dan dat men daar belasting op betaalt !?
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    als men wil dat die sporters effectief 50.000€ netto krijgen, dan moet de Nationale Loterij maar meer geven zodat ze na belastingen 50.000€ overhouden. Aangezien het geld van de Nat Lot overheidsgeld is, is het dus een broekzak-vestzak-operatie die perfect mogelijk is zonder dat de wet aangepast moet worden.
  • Pieter De ceuster

    3 jaar geleden
    Betalen op hun inkomsten net als eenieder van ons... als zij niet hoeven wil ik ook een vrijstelling, of recht op ongetakseerde inkomsten.
  • leen hanssens

    3 jaar geleden
    Ik doe ook inspanningen, om elke maand toe te komen.
  • Wim Offermans

    3 jaar geleden
    En omdat ik moet betalen moeten zij dat ook! "want ik ben klein en zij zijn groot (en sterk)"