© HBvL

Bilzenaar (22) kruipt half jaar na zwaar ongeval opnieuw dronken achter het stuur

Agenten van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst hebben maandag het rijbewijs van een 22-jarige chauffeur uit Bilzen ingetrokken. De man had te veel gedronken en uit een speekseltest bleek dat hij ook cocaïne en cannabis had gebruikt. Een vrouw die op de achterbank zat, werd dan weer opgepakt wegens openbare dronkenschap.

tomas

De jonge Bilzenaar was maandag niet aan zijn proefstuk toe. In augustus 2016 was hij immers betrokken bij een zwaar verkeersongeval op Holt (Bilzen). Ook toen was hij onder invloed van alcohol en werd zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Toch kroop hij maandag weer onder invloed achter het stuur.

Zijn wagen met drie inzittenden trok de aandacht van een politieploeg, die het voertuig onderschepte op de Stationlaan in Bilzen. De bestuurder bleek opnieuw onder invloed van alcohol. Een speekseltest wees later uit dat hij ook cocaïne en cannabis had gebruikt. Zijn rijbewijs werd daarop onmiddellijk ingetrokken. De jongeman zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Openbare dronkenschap

Bij de controle van het voertuig bleek ook dat de passagier op de achterbank, een 39-jarige vrouw uit Sint-Truiden, geen veiligheidsgordel droeg. Ze was duidelijk dronken en kon geen identiteitskaart tonen. Omdat ze zich ondanks meerdere vragen van de agenten bleef misdragen op straat, werd ze bestuurlijk opgesloten wegens openbare dronkenschap. Voor de andere inbreuken moet ze een boete van 165 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer