Mooi antwoord: terwijl Engelse spelers worden uitgejouwd wanneer ze knielen, wijzen Poolse spelers naar ‘Respect’-badge op de arm

VoetbalBoegeroep tijdens het knielen ontsierde gisterenavond de aftrap van de wedstrijd tussen Polen en Engeland. Wanneer de Engelse selectie zoals gewoonlijk knielde voor de ‘BLM-beweging’, lieten enkele Poolse supporters zich van hun kleinste kant zien. De Poolse spelers, met aanvoerder Robert Lewandowski voorop, hadden een duidelijk antwoord klaar.

29 reacties

  • Michael Corthout

    3 jaar geleden
    Iemand zegt hier; respect vragen voor iedereen is de essentie van sport. Nu denk ik toch dat de essentie van sport is te bewijzen dat je beter bent dan een ander. Rascisme en sport zijn dus zeer nauw verwant.
  • marc castermans

    3 jaar geleden
    Gaan al die knielers hun selectie voor het WK in Quatar weigeren of is het slechts een grote hype?
  • Francis smet

    3 jaar geleden
    Heb de indruk dat het knielen juist aanwakkert wat men wil vermijden. De echte betekenis gaat hierdoor verloren, daardoor zijn er al veel zwarte spelers die nu ook al niet meer knielen !
  • johan van Oevelen

    3 jaar geleden
    wat heeft de persoonlijke mening van een supporter te maken met hoe de spelers spelen. Het gaat hier nogaltijd over SUPPORTEREN voor DE SPORT. Niet om je eigen persoonlijke menig om te dringen. Je mag het zeker oneens zijn met bepaalde situaties die op het veld gebeuren (die sport gerelateerd zijn, of onrespectvol). en BOB de Visser: tradities en waarden zijn er om te respecteren. rescectloos handelen...nooit goed! 'tis zoals je aanhaalt, plunder en vernielen in de naam van de sport...
  • Ilse Verlinden

    3 jaar geleden
    Als publiek alleen maar mag juichen als het de spelers uitkomt, zet daar dan misschien gewoon een geluidsinstallatie. Het is not done dat je apengeluiden maakt of spelers beledigt, maar je onvrede laten blijken moet kunnen. Respect voor een andere mening moet van 2 kanten komen.