Minister Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister Frank Vandenbroucke. © BELGA

Minister Vandenbroucke houdt vast aan mondmaskers: "Niet goed dat die maatregel nu al in vraag wordt gesteld”

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is er geen voorstander van om de mondmaskers nu al op te bergen. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1. “Het is niet goed dat die maatregel nu al in vraag wordt gesteld”, klinkt het.

233 reacties

  • Danielle van Dijk

    3 jaar geleden
    Onzin, die mondmaskers. In Nederland worden ze nog nauwelijks gedragen, maar de cijfers stijgen niet meer. Verder had België een reusachtige golf vorig jaar MET mondmaskers, net zo groot als die in Nederland zonder. Men moet zich zorgen maken over iedereens verminderde weerstond door die mondmaskers. Griepseizoen kan een drama worden... Vallen er nu straks veel doden door griep, hebben we het te danken aan het huidige beleid.
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    Mondmaskers blijven verplichten, maar niet willen verplichten om zich in te laten enten. Mensen pikken dit niet meer
  • aloysius spoormans

    3 jaar geleden
    Verplichte vaccinatie , een kreet? Dit is simpel af te dwingen net zoals we verkeersovertredingen, het niet betalen van belastingen enzoverder kunnen afdwingen: met boetes uiteraard.
  • PETER PERMENTIER

    3 jaar geleden
    We moeten enkel kijken naar het Verre Oosten waar eigenlijk de mondmasker gebruik een normaal doen is, trouwens het vaccinatie % ligt er lager denk nu 20% van de bevolking, de mensen daar hebben van in 2020 bij de uitbraak van covid-19 veel meer vrijheid genoten dan wij hier, slechts de hotspots gingen in een lock down , terwijl hier? Europa heeft nog geen begeleidings procedures en ons land even min, iedere minister die denkt dat hij het warm water heeft ontdekt heeft zo zijn zegje " not done"
  • frank vanderbeken

    3 jaar geleden
    In vraag stellen? Wij stellen U in vraag? Net zoals heel Vivaldi.