Een vrouw toont haar Covid Safe Ticket op haar gsm om de Kermisfeesten in Oudenaarde binnen te mogen. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een vrouw toont haar Covid Safe Ticket op haar gsm om de Kermisfeesten in Oudenaarde binnen te mogen. Beeld ter illustratie. © Foto Ronny De Coster

“Tweesnijdend zwaard”: niet-gevaccineerden gekant tegen Covid Safe Ticket, gevaccineerden willen gericht gebruik

Niet-gevaccineerden zijn tegenstanders van het gebruik van het Covid Safe Ticket: ze voelen zich onder druk gezet en vragen om geduld. Het geduld van de gevaccineerden raakt anderzijds echter stilaan op: zij zien het gerichte, selectieve gebruik van het Covid Safe Ticket als iets positiefs. Dat blijkt donderdag uit het 34ste rapport van de vaccinatiebarometer.

128 reacties

  • Vittorio Carta

    3 jaar geleden
    Gevaccineerden die overal rondlopen zonder mondmasker vormen dan geen risico? Kijk maar maar wat er bij koploper Israel aan het gebeuren is. Na 3 maanden bescherming kunnen ze opnieuw van nul beginnen. Zijn de gevaccineerden wel zeker dat die chemische stoffen die ze laten inspuiten geen kanker of imuunziekten gaan veroorzaken? Die ziektes verschijnen pas jaren later, wie gaat dan verantwoordelijkheid dragen? De overheid? Pfizer/Moderna?
  • Wesley Kenis

    3 jaar geleden
    De "groep" tegen de "eenzam antivacxer"...ahja dat is hetzelfde als alle wegpiraat tegen de flitspalen zeker. Kijk eerst eens hoe "sociaal" en "solidair" dat allemaal verloopt.
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Sluit niet gevaccineerde uit van het normale leven. Bij ziekte niet in ziekenhuis maar in militair hospitaal Neder Over Heembeek of in Elzenborn waar ze kunnen uitzieken of de gevolgen dragen van hun koppige keuze.
  • leopold van heurck

    3 jaar geleden
    Covid safe ticket ok maar iedereen moet getest worden anders heeft het geen nut.
  • dirk liekens

    3 jaar geleden
    Beperk de niet gevancineerde hun vrijheid en ook maak het duurder door ze meer te laten betalen bij ziekte of opname want ze hebben er tenslotte zelf voor gekozen , als je risico's bewust aangaat moet dat maar aangerekend worden op beide vlakken.