Het interieur van de geteste Volkswagen ID4.
Volledig scherm
Het interieur van de geteste Volkswagen ID4. © Volkswagen

Hoe snel raakt je accu leeg als je een uur in de file staat met een elektrische auto?

Een uur in de file staan terwijl je airco, stoelverwarming, verlichting en muziek aan staan: kan je elektrische auto dat aan? De Britse consumentenorganisatie Which? nam de proef op de som.

30 reacties

  • Peter Buyck

    3 jaar geleden
    De vraag is, wat schiet er over na een elektrische brand?
  • Ilse van Caeyzeele

    3 jaar geleden
    Heb met mijn ev ook de test gedaan. Heb de Kia Xceed 1.6 phev. Uurtje motor laten draaien met airco aan op 21 graden. Verbruik was zeer miniem.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Tesla maakt geen reclame, nooit gedaan. Is ook niet nodig, de productie kan de grote vraag nu al niet volgen.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Raf Peeters, iemand zei eens: "zij die er geen hebben, weten er het meest over." Voor één keer kan ik hem gelijk geven ...
  • Hermes Trismegistus

    3 jaar geleden
    Destijds zonnepanelen aansmeren met alle gekende gevolgen. Nu herhalen ze het met EV´s...
  1. GOD rijdt in een Porsche, JESUS in een Jaguar: kan je werkelijk élk woord kiezen voor een gepersonaliseerde nummerplaat?
    PREMIUM

    GOD rijdt in een Porsche, JESUS in een Jaguar: kan je werkelijk élk woord kiezen voor een gepersona­li­seer­de nummer­plaat?

    Gespot in Antwerpen: een auto met nummerplaat ALLAH-1. Ja, gepersonaliseerde platen zijn een hit, en zowat alles lijkt te kunnen. “We proberen zo vrij mogelijk te zijn”, bevestigt Thomas De Spiegelaere van de FOD Mobiliteit in Dag Allemaal. “Waarom zouden we weigeren als iemand 1.000 euro over heeft om rond te rijden als KUT-WIJF?” Maar er zijn wel degelijk grenzen. Hier moet je op letten als je jezelf - of iemand anders - graag een persoonlijke nummerplaat cadeau doet.
  2. Een Tesla of Porsche Taycan tweedehands kopen? Onze mobiliteitsexpert vertelt waar je op moet letten wanneer je een occasie EV overweegt
    PREMIUM

    Een Tesla of Porsche Taycan tweede­hands kopen? Onze mobili­teits­ex­pert vertelt waar je op moet letten wanneer je een occasie EV overweegt

    Meer Belgen kopen een tweedehandse elektrische auto, blijkt uit kwartaalcijfers van vakfederatie Traxio. Op één jaar tijd steeg het aandeel van elektrische wagens op de occasiemarkt van 1,7 naar 2,8 procent. In absolute cijfers ging het bijna om een verdubbeling: 5.090 auto’s tijdens de eerste drie maanden van dit jaar tegenover 2.708 vorig jaar. Welke modellen zijn populair en waar moet je extra op letten als je zelf een occasie-EV koopt? HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit: “Eén zaak is van levensbelang”.