Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © RV

Steven Van Gucht: “Aantal besmettingen daalt licht, maar dat betekent niet dat voorspelde stijging zich komende weken niet zal doorzetten”

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land daalt licht, maar dat betekent niet dat de voorspelde stijging zich de komende weken niet zal doorzetten. In het worst case-scenario zou de kaap van de 1.000 coronapatiënten op intensieve zorg bereikt kunnen worden. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens een briefing over de epidemiologische situatie in ons land.

30 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Dat de besmettingen toenemen is eenlogisch gevolg van de beslissing van de regering om vlak voor de grote vakantie, in naam van 'de vrijheid' bijna alle coronamaatregelen drastisch te versoepelen, de jongeren massaal te vaccineren met 'One shot for freedom J&J', en iedereen te laten reizen, zelfs naar bloedrode gebieden. Ieder logisch denkend mens kon dit scenario voorspellen. Vivaldi blijkbaar niet, of de regering koos ervoor om populair te zijn, i.p.v. te waken over de volksgezondheid...
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Dat de besmettingen toenemen is logisch. Een gevolg van de beslissing van de regering om vlak voor de grote vakantie, in naam van 'de vrijheid' bijna alle coronamaatregelen drastisch te versoepelen, de jongeren massaal te vaccineren met 'One shot for freedom J&J', en iedereen te laten reizen, zelfs naar bloedrode gebieden. Ieder logisch denkend mens kon dit scenario voorspellen. Vivaldi blijkbaar niet, of de regering koos ervoor om populair te zijn, i.p.v. te waken over de volksgezondheid!
  • Kitty Durinck

    3 jaar geleden
    Hoe meer besmettingen bij niet-gevaccineerden, hoe beter toch ? Dan zijn ze ineens immuun en beter beschermt dan een gevaccineerde.
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Vaccinatie verplicht voor iedereen! Gedaan met die onzin van weigeraars!
  • Etienne Vanhoegaerden

    3 jaar geleden
    Zolang er geen medicijn gevonden wordt zal men hier niet vanaf geraken. Men zal zich ieder jaar opnieuw moeten laten vaccineren. Dit virusje verdwijnt niet en er zullen nieuwe bij komen. Iedereen is een tijdbom voor een ander en de sterksten zullen het halen en andere niet. Elkaar verwijten zal hier niets aan veranderen.