'Ik ga padellen' offline gehaald.
Volledig scherm
'Ik ga padellen' offline gehaald. © Twitter

Belgische parodie op ‘Ik Ga Zwemmen’ van YouTube gehaald door platenlabel Mart Hoogkamer

MuziekNRGY Music, het platenlabel van de Nederlandse zanger Mart Hoogkamer, heeft ervoor gezorgd dat een Belgische parodie van zijn hit ‘Ik Ga Zwemmen’ offline is gehaald. Het populaire ‘Ik Ga Padellen’ is momenteel niet meer te zien op YouTube, tot groot ongenoegen van de grappenmakers in kwestie.

5 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Er bestaat nog altijd zoiets als copyright, je mag een liedje wel parodiëren als je toestemming hebt van de rechthebbende. Dus niet klagen als je parodie verwijdert wordt.
  • Paul Winters

    3 jaar geleden
    Wel feiten plaatsen, je moet toestemming hebben van de uitgever om een parodie liedje te maken, dus als je dat niet hebt is het heel normaal dat het liedje verwijderd word, en volgend de Nederlandse media is het zeker niet de zanger geweest maar de platenmaatschappij
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    De Nederlanders krijgen waarschijnlijk geld van Bacardi voor hun reclamespot, ik kan me voorstellen dat hun sponsor niet zo blij is dat hun spot nu omgevormd wordt naar een reclamespot voor een ander product. Bovendien krijgen de oorspronkelijke auteurs ook geen inkomsten van hun afgeleide werk te zien, het is nu eenmaal de taak van een manager om de inkomsten van de artiest die ze vertegenwoordigen veilig te stellen, en de beschermen tegen na-apers.
  • Christa van Lierop

    3 jaar geleden
    Inderdaad, je mag content van anderen nemen en daar je eigen draai aan geven. Echter dit mag je alleen met toestemming van de rechthebbende(n) en die zijn beide heren voor het gemak even vergeten te vragen. Verder klopt de berichtgeving niet. Het is niet Mart of zijn manager die de parodie hebben laten verwijderen, maar dit is gedaan door het platenlabel NRGY Music. Ieder platenlabel doet dit zonder meer wanneer er (zoals nu) geen toestemming is gevraagd.
  • Arme Fris

    3 jaar geleden
    Ik ben dan wel een Nederlander, maar ik vind de Belgische versie toch veel leuker. Bedankt HLN om me toch ervan te hebben kunnen laten genieten.