In het groente- en fruitkraam van Rudi kon je niet naast de boodschap kijken. © Patrick De Roo

Rudi Van Hal (tweede van links, red) met enkele collega’s marktkramers. © Patrick De Roo

1 / 2
thumbnail: In het groente- en fruitkraam van Rudi kon je niet naast de boodschap kijken.
thumbnail: Rudi Van Hal (tweede van links, red) met enkele collega’s marktkramers.

Marktkramers promoten vaccinatie: “Waa emme der al 2 gat! En golle?”

Antwerpen -

“Safe. Waa emme der al 2 gat! En golle?” Die boodschap stond zaterdag op de T-shirts te lezen van enkele marktkramers op de exotische markt aan het Theaterplein. “We kregen al veel opgestoken duimen van klanten en sommigen vroegen zelf ook al om zo’n T-shirt”, zegt marktkramer Rudi Van Hal.

In het groente- en fruitkraam naast de Stadsschouwburg kon er niet naast worden gekeken. Van Hal en zijn collega’s hielpen de klanten verder in een opvallend T-shirt met een nog opvallender tekst erop. Ook in andere kramen droegen marktkramers dezelfde boodschap uit.

“Het idee ontstond vorige week op de markt”, zegt Rudi. “We hadden op het nieuws gezien dat winkeliers papieren uithingen waarop stond dat hun personeel was gevaccineerd. Dat wilden we ook doen, maar dan met humor. Zo kwamen we op deze tekst die in het Antwerps is opgesteld.”

Rudi heeft een uitgesproken mening over vaccineren. “Wie zich niet laat vaccineren, is niet goed bezig”, zegt de marktkramer. “Als iedereen nu eens een spuitjes zou laten zetten, dan hebben we sneller onze vrijheid terug. Weg met die mondmaskers en weer volop knuffelen!”

Dat sommige klanten misschien niet opgezet zijn met deze boodschap, stoort deze Antwerpse marktkramer niet. “Als die klant dan niet meer bij mij zijn inkopen wil doen, dan is dat maar zo”, zegt Rudi. “Iedereen is daar vrij in. maar tot nu toe had ik vooral positieve reacties, met heel wat opgestoken duimen of de vraag waar je zo’n T-shirt kon bemachtigen.”  svw

Op de achterzijde zien we een opvallende injectiespuit. © Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER