Mika en zijn vader Frank.
Volledig scherm
PREMIUM
Mika en zijn vader Frank. © RV

Twee maanden na schedelbreuk en hersenbloeding start Mika (20) alweer aan unief: “Mirakels bestaan dan toch”

BilzenMika Gielkens (20) kwam in juli zwaar ten val met een elektrisch skateboard. Hij liep een zware schedelbreuk met hersenbloeding op en belandde in coma. Zijn wereld leek in te storten, maar het herstel loopt ongezien snel. “Ik ga in september gewoon weer studeren", vertelt hij zelf, exact twee maanden na zijn ongeval.

  1. Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
    Livios

    Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoor­de manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”

    Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt.
  2. Discussie in vestiaire leidt tot aanrijding op parking van Versuz: “Het was duidelijk dat hij het slachtoffer met zijn auto wilde raken”
    PREMIUM
    UPDATE

    Discussie in vestiaire leidt tot aanrijding op parking van Versuz: “Het was duidelijk dat hij het slachtof­fer met zijn auto wilde raken”

    Het had een gezellig avondje feesten in de Versuz moeten worden. Toch staat de nacht van 4 op 5 februari 2023 in het geheugen van een Genkenaar (22) gegrift als de nacht waarin hij bijna het leven liet. Zijn vriendengroep raakte in een discussie verzeild met drie jongemannen, onder wie ook een twintiger uit Houthalen. In plaats van rustig naar huis te rijden, vond deze laatste er niets beter op dan de Genkenaar op de parking op te wachten en vervolgens aan te rijden. Een kort ritje waarvoor hij een celstraf riskeerde, maar zover kwam het niet. “Wat hier gebeurd is, tart elke verbeelding”, deed advocaat Tom Van Overbeke het relaas van de feiten.
    Hasselt