Beeld van de eerste bemande testvlucht van Virgin Galactic op 11 juli, met Virgin-baas Richard Branson aan boord.
Volledig scherm
Beeld van de eerste bemande testvlucht van Virgin Galactic op 11 juli, met Virgin-baas Richard Branson aan boord. © EPA

Virgin Galactic stelt eerste commerciële onderzoeksruimtevlucht uit tot oktober

Virgin Galactic heeft zijn eerste commerciële onderzoeksmissie met de Italiaanse luchtmacht uit voorzorg uitgesteld tot medio oktober. Het uitstel is veroorzaakt door een potentiële fabricagefout bij een leverancier.

4 reacties

  • Bart Verwegen

    3 jaar geleden
    Als er commerciële belangen mee gemoeid zijn (lees: winstbejag) ligt de focus niet meer op wetenschappelijke toepassingen. Bij de marsrovers bvb zijn nieuwe technieken ontwikkeld die ook hier op aarde zeer nuttig zijn.
  • joseph kellens

    3 jaar geleden
    De wereld wil steeds groener en groener uitzien. Hoeveel arme mensen kinderen sterven van honger en in oorlogen. Wat gaan wij zoeken op planeten die waarschijnlijk niet bewoonbaar zijn, terwijl oceanen dat wel zijn, zelfs km s onder zeeniveau. We hebben daar meer dan goede technieken voor. Miljardairs spelen met t geld van iedereen.
  • jos De Decker

    3 jaar geleden
    Burgers zonder begeleiding van ervaren astronauten de ruimte inschieten is vragen om ongelukken. Laat staan dat er dan ook nog het een en ander mank loopt met onderdelen van het ruimtetuig.
  • Gert Veer

    3 jaar geleden
    "Een overvloed aan voorzichtigheid" maar het is wel een toeleverancier die de productiefout in de vluchtcontrole ontdekt. Rara, wat klopt hier niet?
  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. “Na zonnig weekend slaat het weer helemaal om”: waarom doet april altijd wat hij wil?
    PREMIUM

    “Na zonnig weekend slaat het weer helemaal om”: waarom doet april altijd wat hij wil?

    Men zegt weleens: april doet wat hij wil. En dat zullen we na dit weekend geweten hebben. Vandaag kunnen we nog genieten van heerlijk lenteweer met temperaturen tot 24 °C. Maar vanaf maandag slaat het weer helemaal om en mogen we ons nog aan amper 10 °C en zelfs winterse neerslag verwachten. Maar waar komen aprilse grillen vandaan? Is dit ongewoon? En hoe lang zullen ze aanhouden? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. “We zullen nog even moeten doorbijten”