De ‘lievelingszoon’ van de Britse koningin wordt in New York aangeklaagd door Virginia Giuffre (38), die beweert dat ze als ‘seksslavin’ werd geronseld en al op haar 17de gedwongen werd om seks te hebben met Andrew.
Volledig scherm
PREMIUM
De ‘lievelingszoon’ van de Britse koningin wordt in New York aangeklaagd door Virginia Giuffre (38), die beweert dat ze als ‘seksslavin’ werd geronseld en al op haar 17de gedwongen werd om seks te hebben met Andrew. © REUTERS

Prins Andrew officieel gedagvaard in misbruikzaak: “Hij zet alles op alles om deze zaak te laten verdwijnen”

RoyaltyOnzekere tijden voor de Britse prins Andrew (61). De zoon van koningin Elizabeth (95) werd officieel gedagvaard in de misbruikzaak die Virginia Giuffre (38) tegen hem aanspande. Vandaag zal een Amerikaanse rechter bepalen hoe de procedure precies moet verlopen, al verwacht koningshuisdeskundige Jo De Poorter dat de zaak zich vooral buiten de rechtbank zal afspelen: “Andrew heeft zelf juridische bijstand ingeroepen om deze zaak te laten verdwijnen.” Maar zal hij dat voor elkaar krijgen?

12 reacties

  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Andrew had beter van in het begin meegewerkt met het gerecht. In dergelijke verkrachtingsprocessen zijn er meestal geen bewijzen en is het altijd woord tegen woord. Zijn gespartel om een proces te vermeiden en een regeling te treffen wekt wel het vermoeden dat er misschien toch bewijzen zijn.
  • Marc Van Driessche

    3 jaar geleden
    Tja in 2021 kan je als royal niet alles meer in de doofpot steken zoals vroeger.
  • Geert Van de Moortele

    3 jaar geleden
    Onuitroeibaar en onaantastbaar wat ze ook uitvreten.
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    De grootste schandaalfamilie van Europa. Harry en Meghan waren de slimste . Zij namen afstand.
  • Pieter martens

    3 jaar geleden
    Ook voor deze zaak geldt weer een oud gezegde: hij zal wel een goede kruiwagen hebben en klaar is kees.