© VRT - Geert Van Hoeymissen
Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT - Geert Van Hoeymissen

Lieven Van Gils wordt nu ook filmjournalist: “Als ik talkshows zie, denk ik vooral: ‘blij dat ik het niet meer hoef te doen’”

TV“Ik dacht dat ik het ging missen om op het scherm te komen, maar het enige dat ik mis is de ploeg waarmee ik het programma maakte.” Twee jaar geleden is het dat Lieven Van Gils zijn eigen talkshow presenteerde, maar van gemis is geen sprake. Kwamen immers in de plaats: rust, de beklijvende documentaire ‘Het Scheldepeloton’ én binnenkort een vaste rol als filmexpert in ‘Het Journaal’. Hij wordt daarmee de opvolger van Ward Verrijcken. “Voor ik op het aanbod inging, heb ik contact gehad met zijn familie en vrienden.”

11 reacties

  • viktor van gestel

    3 jaar geleden
    Terecht afgevoerd destijds, en zal ook NU weer niet veel betekenen volgens mij
  • Hans Oxida

    3 jaar geleden
    Er werd wel gepraat in zijn show maar daar houdt de vergelijking met een talkshow op. Uitholling van het begrip. Infotainment met weinig info en een beetje entertainment. Niet voor niets afgevoerd. De VRT zal niet zomaar een prijsbeest afvoeren. En laten we wel wezen, een beetje over films praten zonder te veel kennis te verspreiden kan iedereen.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Voor mij mogen alle talkshows en reality shows en weet ik wat voor shows afgeschaft worden.
  • Sam Van den Keybus

    3 jaar geleden
    In alles wat Lieven al heeft gedaan in de media blijkt vakmanschap. Dat zal ook in zijn nieuwe functie het geval zijn. Succes ermee!
  • Jan Deloof

    3 jaar geleden
    Zijn talkshow was wel héél luchtig. Nu ja dat was misschien ook de bedoeling.