Vriend van Miss België liep al een eerdere veroordeling op: man aangevallen met bijl

© Het Nieuwsblad

Bron: Het Laatste Nieuws

Losene Keita, de 23-jarige vriend van Miss België Kedist Deltour (24) die vorige week nog even werd opgepakt omwille van zijn betrokkenheid bij een zwaar bendegevecht in 2016, kwam ook daarvoor al in aanraking met het gerecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Keita liep in 2016 ook al een veroordeling op nadat hij bij een 56-jarige man was binnengevallen en hij het slachtoffer onder meer met een bijl had bedreigd.

LEES OOK. Vriend van Miss België opgepakt voor vechtpartij vijf jaar geleden in Kortrijk: “Dit is verschrikkelijk”

Op 17 maart 2016 drongen zes jongeren, onder wie Keita, binnen in de woning van een 56-jarige man uit Izegem. Het slachtoffer werd onder meer bedreigd met een hakbijl en Keita zou hem ook met een mes hebben gesneden, zo blijkt uit het vonnis. Keita betwistte de feiten ook niet en bekende in de rechtbank.

De daders maakten onder meer wiet, kleingeld, een smartphone en een horloge buit, maar deden het naar eigen zeggen vooral om de man - die drugs zou dealen aan minderjarigen - een lesje te leren.

Hoewel Keita, twee maanden voor de feiten achttien jaar geworden, vijftien jaar cel riskeerde, kwam hij ervan af met een werkstraf van 275 uur. Hoewel hij ook als minderjarige al meermaals in contact kwam met het gerecht, hield de strafrechter rekening met zijn blanco strafblad.

Niet lang daarna zou Keita ook deelnemen aan een zwaar bendegevecht met Afghanen in Kortrijk. Voor zijn aandeel daarin werd hij in februari van vorig jaar tot vijf maanden gevangenisstraf veroordeeld. Omdat hij die straf nog niet uitzat, stond hij nog geseind en werd hij vorige week even opgepakt. Intussen werd hij weer vrijgelaten, maar onder voorwaarden. De 23-jarige Keita moet tot zijn proces (eind deze maand) bij zijn vriendin blijven wonen en zich elke dag bij de politie melden.

Zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke verklaarde vorige week nog dat zijn cliënt “absoluut een goede gast” is en benadrukte dat Keita “sinds 2016 niets meer verkeerd gedaan heeft”. “Ik steek mijn hand in het vuur voor hem”, zo luidde het. “Hij doet niets dan sporten (Keita werd vorig jaar wereldkampioen Mixed Martial Arts, red.).” (mtm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen