Twee shetlandpony’s overleefden de aanval niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee shetlandpony’s overleefden de aanval niet. © VTM Nieuws

Grote boze wolf heeft behalve twee pony’s ook zijn krediet opgesoupeerd

In de Limburgse gemeente Meeuwen (Oudsbergen) heeft een wolf het voorbije weekend twee shetlandpony’s verscheurd. “We zijn het beu om iedere avond met schrik te gaan slapen”, zegt burgemeester Marco Goossens. Hij vraagt minister Demir om actie. Bij Limburgse veehouders en hobbyboeren hebben de wolven hun krediet al even opgesoupeerd.

162 reacties

  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Elke wolf is een probleemwolf, wolven kan men niet opvoeden.
  • piet goethals

    3 jaar geleden
    ik lees hier reacties als zou de mens het leefgebied van de wolf hebben afgenomen, en dat het nu anders moet: de wolf is ineens welkom. En hem vooral niet overhoop schieten. Wel dan is de oplossing simpel, toch? Laat al de mensen hier dan verdwijnen en geef alles terug aan de wolf, is dat de natte droom van "welkom wolf".? Een mooi sprookje, nog straffer dan "roodkapje en de boze wolf". Met nadruk op boos. droom lekker verder. Wij slachten geen ganse koe om een biefstukje te eten.
  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Wie denkt dat de wolf geen mensen aanvalt leest best eens de uitgebreide studie "Histoire du méchant loup" van Jean Marc Moriceau. Tussen 1262 en 1918 werden 16890 Fransen vermoord door wolven. Of 2,14 slachtoffers per maand. En dit is geen pro of contra studie over de wolf, maar de keiharde realiteit.
  • gilbert Gijdé

    3 jaar geleden
    wat als ze niet meer aan dieren geraken,dat ze nu al pony's en paarden aanvallen,dan zijn ze slechter dan leeuwen en wie is hun volgende slachtoffer dan
  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    Geschiedenis speelt wederom in het nadeel van de zogenaamde wolvenkenners . Neem Frankrijk , groot land veel bossen ,veel wild en toch zijn er tussen 1580 en 1830 , ik denk dat iedereen wel akkoord gaat dat de natuur toen veel weelderig was , 3232 mensen door wolven gedood . Op te zoeken op het net In de statistieken . Dus kom niet vertellen dat ze geen mensen zouden aanvallen .