Een toestel met humanitaire hulp landt op de luchthaven van Kaboel in Afghanistan.
Volledig scherm
Een toestel met humanitaire hulp landt op de luchthaven van Kaboel in Afghanistan. © AFP

Ruim 1 miljard dollar toegezegd voor hulp aan Afghanistan

De internationale gemeenschap heeft voor ruim 1 miljard dollar (bijna 850.000 miljoen euro) aan hulp voor Afghanistan toegezegd. Dat heeft topman António Guterres van de Verenigde Naties gezegd in Genève tijdens een donorconferentie voor het Centraal-Aziatische land.

27 reacties

  • Eduard Vos

    3 jaar geleden
    De Westerse wereld heeft het blijkbaar nog steeds niet begrepen... Het merendeel van de Afghanen buiten Kaboul zijn taliban-mined...
  • yvo mast

    3 jaar geleden
    Men heeft toch de meeste aanhangers gerepatrieerd. Waarom dan nog geld geven? Dan kunnen ze weer wapens kopen in plaats van de locale bevolking te helpen. Er verandert dus niets daar. Het wordt er alleen maar slechter.
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Stop toch met steeds maar andere landen geld te geven en eigen volk op de laatste rij te plaatsen. Hongersnood tegen het eind van de maand ? Kunnen die nu niet leven zoals ze voordien leefden Of heeft het buitenland reeds 20 jaar de Afghanen eten en drinken gegeven ? Wel dan is het hoog tijd dat ze zelf werken zoals wij voor hun dagelijkse behoeften.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Gedurende 20 jaar heeft de VS leiding zitten dwaalen in het Afgaanse wespennest. Nu gaat het westen zelfs nog verder met het financieren van hun eigen begrafenis.
  • Maurice Van der Leene

    3 jaar geleden
    Die moeten daar niet gesteund worden het geld dient toch maar om er nog meer wapens mee te kopen. Jullie moeten er mee stoppen zich te bemoeien met landen waar je geen zakens mee hebt ik denk andersom zij zouden hun hier ook niet moeten bemoeien denk ik ! En laten we nog eens duidelijk zijn jullie kunnen hier nog niet eens deftig jullie problemen op lossen laat staan jullie elders gaan te bemoeien jullie kunnen je eigen land nog niet eens behoorlijk besturen zie watersnood mensen creveren daar.