Een lerares geeft les in een geventileerd klaslokaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lerares geeft les in een geventileerd klaslokaal. © ANP

Weyts en onderwijsveld stellen nieuwe cao voor. “Leerkrachten krijgen meer tijd voor de essentie: lesgeven”

Geen simpele loonsverhoging voor iedereen, wel een internetvergoeding en hogere fietsvergoeding. Het is één van de zaken in de nieuwe cao voor het onderwijs. Voor ‘slechtbetaalde’ schooldirecteurs komt er verbetering: bij sommigen is het loonverschil met een gewone leerkracht vandaag nog veel te klein. “Waarom zou je er dan al die miserie en stress dan bijnemen?” aldus Weyts.

17 reacties

  • Guy Stanbel

    2 jaar geleden
    Met zo'n voorstel kom je er niet. De privé staat met open armen klaar om deze mensen op te vangen, ze van nuttige opleidingen te voorzien en een mooie financiële toekomst te bieden. Ondertussen prutsen ze verder in de politiek op kap van de privé...
  • Pierre Jacobs

    3 jaar geleden
    Roger Declercq :Inderdaad Oswald, vroeger had men respect voor een leraar en sprak men hem aan met meester. En nog vroeger hadden schrik van de meester want als die met onze ouders sprak hadden we tweemaal prijs.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Het loon is bekend, Jef Lois. Dat is volgens vaste barema's die iedereen kan raadplegen. Voor een master is dat een mooi loon. Voor bachelors en regenten nogal gewoontjes. En in het basisonderwijs en kleuteronderwijs is dat eigenlijk laag. Voor directies was het al vrij hoog en nu nog hoger. Weyts koopt hun kritiek af. En in de omringende landen zijn de lonen meestal hoger.
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    1000 kinderen in quarantaine wil zeggen dat alle volledig gevaccineerde leraren in Vlaanderen de kinderen besmet hebben . Een coronapas is helemaal niet meer nodig als iedereen weer kan besmetten en besmet worden ondanks dubbel ingespoten . Straks , nog 1 maand en het is weer kermis .
  • Roger Declercq

    3 jaar geleden
    Inderdaad Oswald, vroeger had men respect voor een leraar en sprak men hem aan met meester. Ik zeg niet dat alles toen beter was, maar hier en daar een draai om de oren maakte dadelijk duidelijk wie de baas was in de klas. Maar ja, dat mag ook als niet meer. En dan schrikken dat men niemand meer vindt om met zijn voeten te laten spelen.