An Kokken is mama van Gilles (6) en Manon (4). Gilles testte vorige week positief, en zit in quarantaine. Zo ook zijn hele klas, en dat vindt An niet terecht. Ook haar negatief geteste kleuter zal uiteindelijk zeventien dagen thuis zitten. Ze stelde samen met de andere ouders een open brief op.
Volledig scherm
PREMIUM
An Kokken is mama van Gilles (6) en Manon (4). Gilles testte vorige week positief, en zit in quarantaine. Zo ook zijn hele klas, en dat vindt An niet terecht. Ook haar negatief geteste kleuter zal uiteindelijk zeventien dagen thuis zitten. Ze stelde samen met de andere ouders een open brief op. © Photo News

“Absurdistan!” Waarom moeten negatief geteste leerlingen toch nog in quarantaine?

Amper anderhalve week is het nieuwe schooljaar bezig, maar nu al zitten honderden leerlingen in quarantaine. Een hele klas straffen omdat een of twee leerlingen positief testen? Dat vinden steeds meer huisartsen, CLB’s en ouders absurd. Infectiologe Erika Vlieghe blijft de regels verdedigen: “Ik begrijp de ouders, maar alles afschaffen gaat niet, zeker niet nu de winter in aantocht is.” 

41 reacties

  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Deze wereld vreemde elite van experten moeten eens een ander liedje beginnen te zingen.Als de vaccins zo goed werken als jullie ons voorspiegelen,dan zijn besmettingen geen gevaar meer. Of hebben jullie niets anders gedaan dan liggen en bedriegen omdat jullie er zelf beter van worden ?
  • Marnix Vermassen

    3 jaar geleden
    Sommige ministers willen de verspreiding van corona stimuleren door extra risico's te nemen voor de leerlingen.
  • FREDDY ELEWAUT

    3 jaar geleden
    Als ouders niet gevaccineerd zijn dragen zij hiervoor de verantwoordelijkheid
  • Ronald Van Beneden

    3 jaar geleden
    De WHO had regels nodig en ging op onderzoek. Ze vonden een boek uitgegeven in 1955 aan de hand van een studie uit 1930. Hierin staat geschreven dat men een afstand tussen personen van minstens 8 meter en liefst 10 meter moest houden. De WHO aangezien het praktisch niet te verwezenlijken is kwam zij op 1.5 meter. Een aanfluiting van de wetenschap dus deze beslissing en zelf een Fake News maker. Het volk moet dit weten.
  • RENE LENAERTS

    3 jaar geleden
    Onze viro- en andere logen moeten zich beginnen beperken tot advies geven aan politieke beslissers als ze daarom gevraagd worden. Zo niet komen we nooit mer tot een normaal leven zelfs met 99 % gevaccineerden.