Warner
Volledig scherm
PREMIUM
© Warner

"Blockbuster-cinema op zijn razendste best”: alles wat je moet weten over scifi-klepper ‘Dune’

FILMLaaiend enthousiaste reviews en een staande ovatie op het Filmfestival van Venetie: geen blockbuster waar dit jaar zo reikhalzend naar werd uitgekeken als ‘Dune’ van regisseur Denis Villeneuve. Vanaf morgen draait de onverfilmbaar geachte scifiklassieker ook in de Belgische bioscopen. “Blockbuster-cinema op zijn duizelingwekkendste best”, klinkt het bij critici, en ook het woord ‘Oscars’ is al meermaals gevallen. Wij zetten alles wat je over de prent moet weten op een rijtje.

5 reacties

  • Sven D'Hooghe

    3 jaar geleden
    Lynch zijn versie is een cult klassieker voor veel fans maar deze versie is toegankelijker, gedetailleerder en inderdaad gemaakt voor het grote scherm. Aanrader voor iedereen die de boeken gelezen heeft of geen 8 explosies per minuut nodig heeft.
  • Danny Adriaensen

    3 jaar geleden
    Gisteren gezien en wat blijkt, een pareltje! kan niet wachten voor de volgende.
  • bart vansteenkiste

    3 jaar geleden
    is al 2 x gefilmd geweest dit is de derde keer in de generaties , ik denk dat velen in de jaren onder een steen hebben geleefd. zoals de schrijver hieronder zegt de eerste film had sting er een rol in. daarna is het nog eens gefilmd en zelfs andere tussen doortjes van dune en nu deze is de derde generatie al , amai velen weten veel van films geloof ik
  • Tamsin Andersen

    3 jaar geleden
    Onverfilmbaar geacht door wie ? Ik herinner mij dat ik de film in de bioscoop gezien heb, een jaar of 40 geleden. Sting had er een rolletje in. Ik had de boeken gelezen en de film kon mij absoluut niet boeien.
  • Frank Van den Bulck

    3 jaar geleden
    Dit is trouwens al wél verfilmd geweest !