Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA

Minister Vandenbroucke: "Als je quarantaineregels op school wil versoepelen, moet je dijken elders sterker maken”

Als je de quarantaineregels in scholen wil versoepelen, moet je de dijken elders versterken. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd. De minister wees erop dat het dan “des te belangrijker zal zijn om kinderen te vragen een coronacertificaat te tonen bij bezoek aan woonzorgcentra en te zorgen voor een goede verluchting van klaslokalen.”

88 reacties

  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Frans Peeters, cijfers nakijken. In België zijn twee kinderen gestorven aan Covid. Eén van 12 en één van 3. In Brazilië 1300 baby's volgens HLN van 15/04.
  • Marc Verswyvel

    3 jaar geleden
    Hij heeft groot gelijk.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    VDB cijfers nahouden, er is nog geen enkel kind gestorven aan covid en elk schooljaar lopen er kinderen met een loopneus op de schoolpleinen, thermometer controle aan de poort
  • Mieke SAM

    3 jaar geleden
    Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de hoeveelheid quarantaine, maar ze nemen niet hun verantwoordelijkheid op om het op te lossen.Verplicht een mondmasker vanaf 6 jaar dan heb je geen risico dat uw kind ziek wordt , dus ook geen quarantaine. Er lopen genoeg kinderen rond met mondmasker, goede opvoeding is belangrijk. Kinderen moeten respectvol en verantwoordelijk leren zijn.Verbeter de wereld, begin bij uzelf.
  • Fons Casteels

    3 jaar geleden
    Je moet de dijk niet versterken op plaatsen waar de dijk sterk is = in Vlaanderen. Je moet de dijk versterken op de zwakste plaats = in Brussel. Helaas: Brussel wordt links geregeerd, en dus weigert minister Vandenbroucke zijn verantwoordelijkheid te nemen. En dus worden de Vlamingen gestraft omdat de Brusselaars hun voeten vegen aan alles.