De vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans.
Volledig scherm
De vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. © EPA

Vicevoorzitter Europese Commissie Timmermans: “Hoge energieprijzen mogen klimaatbeleid niet verlammen”

De leden van het Europees Parlement in Straatsburg hebben voor het eerst gedebatteerd over de maatregelen om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken. Sinds de aankondiging van de maatregelen in juli zorgen de stijgende energieprijzen voor een grote ongerustheid over het financiële kostenplaatje van de transitie. Volgens de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans mogen de prijzen geen rem zetten op het klimaatbeleid, maar moeten ze net “aanzetten om de maatregelen sneller uit te voeren”.

39 reacties

  • Pieter martens

    2 jaar geleden
    Frankske Timmermans zullen we voor een jaar jou salaris en mijn pesioentje eens ruilen, ge zult anders piepen .Ik heb veel verdient maar weinig gekregen dat kan ik u vast vertellen.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Timmermans zegt dat de prijzen voor hernieuwbare energie laag en stabiel zijn gebleven. Hij verteld daar niet bij dat de hernieuwbare energie zeer sterk wordt gesubsidIëerd, en dat deze subsidies worden betaald met de belastingen komende van de overige energie bronnen, dit met de verhoogde belastingen is de oorzaak van de stijgende energieprijzen.
  • Stef De Vos

    3 jaar geleden
    Een grote oorzaak van klimaatwijziging ligt bij de overbevolkte aarde en de groei ervan. Maar deze oorzaak wordt niet/amper benoemd. Daarom kan een strikter kinderbijslagbeleid met kindergeld voor maximaal twee kinderen per persoon deel uitmaken van en een factor zijn in het klimaatbeleid. Dergelijke maatregel zou het probleem bij de basis aanpakken.
  • wim Goossens

    3 jaar geleden
    Waarom geen waterstoffabriek koppelen aan de kerncentrales, zodat als ze "vrij" draaien waterstof als alternatieve brandstof kunnen maken, dit kan op termijn dan gas vervangen ... of is dit te eenvoudig voor ons Tinneke ?
  • willem sliggers

    3 jaar geleden
    Het ware beter de olie-invoer vanuit de golfstaten te verminderen in plaats van de Noorse velden te sluiten. Minder tankers minder uitstoot en het werk blijft binnen de Europese grenzen.