AP
Volledig scherm
© AP

1428 dolfijnen in naam van traditie gedood op Faeröer-eilanden

Aan de Faeröer-eilanden zijn honderden dolfijnen in een fjord gedreven en gedood. Dat melden lokale media. Volgens de Faeröerse radiozender KVF zijn meer dan 1.400 dieren omgebracht.

13 reacties

  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    Tatjana rodens , natuurlijk had ik subcategorie van de walvisachtigen moeten schrijven maar één probleemke de jacht wordt volgens het IUCN als duurzaam bekeken en de subcategorie is ook Niet beschermd. Daarvoor is het niet minder beschamend maar stel dat de groenlanders of de eilandbewoners daar plots bij het slachten de naam van een of andere God zouden scanderen , zoals bij andere rituele slachtingen van ,schapen,geiten lammeren , wat dan ? Japanners hebben een gelijkaardig ritueel trouwens .
  • Tatjana Rodens

    3 jaar geleden
    @ Willy Masson Als je dolfijnen vissen noemt weet je eigenlijk al genoeg. Dolfijnen zijn een van de intelligentste zoogdieren op de wereld en bovendien beschermd, die slacht je niet zomaar af. We horen namelijk geen wilde beesten te zijn zoals de door jou genoemde wolf.
  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    Verontwaardigd , goed. Weten jullie ook eens hoe de mensen van die schapen ,geiten ,runderen en paarden zich voelen als ze dood gebeten worden door een wolf en ja de eilandbewoners eten ook die vissen op.
  • Jens Dewitte

    3 jaar geleden
    Mensen, Wie zijn hier de beesten ….. Met wat zijn we bezig onschuldige dieren zomaar doden voor traditie en weten dat zogezegde eten in de vuilbak zal terecht komen. 2021 en nog steeds traditie van de Vikings alsof er geen eten is daar in de winkels …… Stop deze afslachtingen en laat leven wat dierbaar onze dieren op deze planeet.
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Ze consumeren het vlees. Wat is het verschil met de tienduizenden tonijnen, ganse scholen haring, kabeljauw en andere? Omdat het woord traditie wordt gebruikt. wat dan met de kalkoenen met Kerstmis?