Een bundel 'Afghani'biljetten.
Volledig scherm
Een bundel 'Afghani'biljetten. © REUTERS

Taliban vinden meer dan 12 miljoen dollar aan cash en goud in kantoren vroegere regeringsleden

Bij vroegere Afghaanse bureaucraten is zowat 12,3 miljoen dollar (10,4 miljoen euro) in baar geld en goudstaven gevonden. Dit heeft de Afghaanse Centrale Bank vandaag gemeld, een maand nadat de taliban de macht hebben heroverd. Ze laken de corruptie van het vroegere regime en gaan prat op hun transparantie.

  1. Afghaanse president gevlucht naar Verenigde Arabische Emiraten: “Hij had 169 miljoen dollar bij toen hij Afghanistan verliet”

    Afghaanse president gevlucht naar Verenigde Arabische Emiraten: “Hij had 169 miljoen dollar bij toen hij Afghanis­tan verliet”

    De Afghaanse president Ashraf Ghani, die zijn land is ontvlucht toen de taliban de macht overnamen, verblijft nu samen met zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De Afghaanse ambassadeur in Tadzjikistan beweert dat Ghani ongeveer 169 miljoen dollar (ruim 144 miljoen euro) bij zich had toen hij zondag Afghanistan verliet. Eerder had ook de woordvoerder van de Russische ambassade in Kaboel geclaimd dat de president was gevlucht met vier wagens en een helikopter vol geld. Het ging klaarblijkelijk om zo veel cash dat het niet allemaal in de helikopter kon. Voor Ghani zat er niets anders op dan een deel achter te laten op de tarmac. In een videoboodschap op Facebook richtte hij zich vanavond tot het Afghaanse volk.